Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 108 (8025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava rămâne în arest preventiv

Miercuri, 11 Mai 2022 (13:39:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Curtea de Apel Cluj a respins miercuri contestația depusă de Cristinel Crețu, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, vizavi de prelungirea măsurii arestării preventive luate săptămâna trecută de un magistrat de drepturi și libertăți de la Tribunalul Cluj. Soluția este definitivă și nu mai poate fi contestată.

Cristinel Silviu Crețu este în arest preventiv de la începutul lunii aprilie, după un flagrant realizat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Cluj. Fostul vicepreședinte al CJ Suceava este acuzat de o presupusă luare de mită, de 40.000 de euro. Conform unui comunicat al DNA, „la începutul lunii decembrie 2020, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp. Ulterior, în perioada 16-29 martie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava. În acest context, la data de 4 aprilie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită, suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava”.

Trebuie spus că fostul vicepreședinte al CJ Suceava a precizat că nu a pretins mită, iar avocații care îl reprezintă spun că plicul în care se aflau cei 40.000 de euro ar fi fost lăsat în birou în momentul în care în interior se afla denunțătorul, recte omul de afaceri Vasile Rîpan. În data de 20 aprilie, Cristinel Crețu a transmis prin apărătorii săi demisia din funcția de consilier județean și vicepreședinte al CJ Suceava, iar deliberativul a luat act de aceasta în data de 29 aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava rămâne în arest preventiv.
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava rămâne în arest preventiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei