Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 96 (8013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrările Conferinței Naționale a Comunității ,,Educație pentru Științe” se deschid joi la USV

Miercuri, 27 Aprilie 2022 (10:25:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de trei zile, în perioada 28 – 30 aprilie, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava va găzdui cea de-a IV-a ediție a Conferinței Naționale a Comunității Educație pentru Știință (CNCES). La evenimentul a căror lucrări vor fi deschise oficial joi, începând cu ora 16.00, în sala Auditorium „Joseph Schmidt”,vor participa mai mult de 200 de profesori și cercetători din România, Republica Moldova și Ucraina, manifestarea putând fi urmărită pe canalul Youtube al USV Digital Media Center: https://www.youtube.com/c/DigitalMediaCenterşi pe pagina de facebook a manifestării: https://fb.me/e/1GSGSjhax.

La organizarea acestui eveniment educational au participat Universitatea din București, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, în colaborare cu  Institutul Național pentru Fizica Pământului și Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”.

Conferința are în componentă 35 de ateliere de lucru, mese rotunde, sesiuni de prezentări şi dezbateri, vizite de lucru în laboratoare de cercetare şi expoziţii interactive, care sunt dedicate comunicării de bune practici în predarea și promovarea științelor  și a carierelor în știință, în educația formală, precum și în cea non-formală.

 

  • Teme diverse de dezvoltare în urma lecțiilor de criză a ultimilor ani

 

Manifestarea științifică va avea în prim plan tema adaptării la crizele ultimilor doi ani. După perioada plină de încercări și incertitudini a ultimei perioade, cea de a IV-a ediție a CNCES este organizată de această dată sub titlul „Scrutând viitorul: perspectivele educației STEM. Lecții din criză” și va fi un prilej de analiză și reflecție asupra modului în care educația pentru știință a evoluat în ultima decadă. Participanții sunt provocați la un exercițiu de imaginație, pentru a putea previziona direcțiile în care se poate dezvolta educația și în mod special educația pentru știință, în perioada următoare, alături de serviciile de suport în învățare și dezvoltarea carierelor.

Prelegerile și prezentările din cadrul conferinței vor dezvolta subiecte precum: învățarea prin experiment și investigație (știința pentru mediu, fabricare de montaje experimentale, astronomie, seismologie, explorarea planetelor, energii neconvenționale, nanomateriale, chimie, biologie moleculară, realitate augmentată, bioeconomie, cartografie interactivă etc.), tematici actuale din domeniul psiho-pedagogic (curriculum integrat, comunitatea de alumni, construirea carierelor, dezvoltare socio-emoțională, neuroștiințe, instruirii multimedia, evaluarea impactului, pedagogii inovative), proiecte, concursuri educaționale, activități citizen science. Organizatorii și-au propus prin acest eveniment o încurajare și o consolidare a dialogului între principalii actori interesați de educație și formare, de orientarea și dezvoltarea carierelor în aceste domenii, să faciliteze promovarea modelelor de bune practici și să susțină cercetarea în domeniul educației STEM și în domeniile asociate. Rostul întâlnirii specialiștilor din aceste diverse domenii este de a sprijini transferul de idei și de cunoștințe spre societate, de a contribui în formarea unor rețele de promovare a științei în educație și de a susține excelența în școlile din România. Mai mult de 100 dintre participanţi au primit burse din partea organizatorilor, care constau în sprijin financiar pentru acoperirea cheltuielilor de cazare și de masă. Detalii privind programul manifestării pot fi consultate pe pagina web dedicată manifestării https://cnces.educatiepentrustiinta.ro/ro precum şi pe pagina de facebook asociatăhttps://fb.me/e/1GSGSjhax, unde vor avea loc şi transmisiuni live de la lucrările conferinţei, fie în direct, fie prin intermediul canalului de youtube : https://www.youtube.com/c/DigitalMediaCenter ,aparținând USV Digital Media Center, persoana de contact fiind prorectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian, la adresa dimian@usm.ro  .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările Conferinței Naționale a Comunității ,,Educație pentru Științe” se deschid joi la USV.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lucrările Conferinței Naționale a Comunității ,,Educație pentru Științe” se deschid joi la USV5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei