Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 75 (7992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

CJS a făcut primele demersuri de solicitare a acordului privind terenul Facultății de Medicină și Științe Biologice

Joi, 31 Martie 2022 (13:23:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele solicitări pentru emiterea acordului necesar privind terenul pe care urmează să fie construită clădirea Facultății de Medicină și Științe Biologice au fost deja trimise, de către reprezentanții Consiliului Județean Suceava, la Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. A fost înaintată astfel documentația realizată de către reprezentanții  CJ Suceava, împreună cu cei ai Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, precum și cu echipa din cadrul USV. Întreaga documentație necesară materializării acestui demers a primit avizul favorabil din partea Direcției de Sănătate Publică Suceava. Printr-un comunicat primit joi dimineață, reprezentanții conducerii USV au transmis: ”Comunitatea academică suceveană salută cu bucurie demersul Consiliului Județean Suceava, prin care se solicită Ministerului Sănătății și Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației emiterea acordului necesar privind terenul pe care urmează să fie construită clădirea Facultății de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității Ștefan cel Mare din Suceava. Apreciem deschiderea către colaborare manifestată de conducerea CJ, care la doar șase luni de la înființarea facultății se materializează într-un important pas înainte pentru consolidarea studiilor de medicină la Suceava. Avem convingerea că dezvoltarea rapidă a celei mai noi facultăți din cadrul USV reprezintă un deziderat comun, care odată devenit realitate, va avea un impact benefic nu doar asupra județului Suceava, ci a întregii regiuni de nord-est a României.”

Finalizarea acestui demers va consta într-o hotărâre de guvern privind alocarea terenului, până atunci fiind de parcurs etape dificile și importante. În același comunicat conducerea USV își exprimă speranța în ”coagularea  tuturor actorilor reprezentativi, atât la nivel local, cât și la nivel central, indiferent de culoarea politică, pentru a sprijini ideea de medicină la Suceava. Este un moment în care decidenții politici pot face dovada preocupării reale pentru evoluția învățământului superior în județul nostru și pentru binele comunității pe care o reprezintă.” Facultatea de Medicină și Științe Biologice are 7 programe de studii, 6 la ciclul de licență și 1 la masterat, la care sunt înmatriculați 480 de studenți, iar activitățile didactice și cele de cercetare sunt asigurate de un colectiv de 86 de cadre didactice, dintre care 28 sunt cadre didactice titulare și 58 asociate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJS a făcut primele demersuri de solicitare a acordului privind terenul Facultății de Medicină și Științe Biologice.
 Vizualizări articol: 812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJS a făcut primele demersuri de solicitare a acordului privind terenul Facultății de Medicină și Științe Biologice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei