Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 75 (7992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soț și soție, trimiși în judecată pentru că ar fi ”educat” cu bătaia o fată luată în plasament

Joi, 31 Martie 2022 (15:00:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat că au trimis în judecată un bărbat și o femeie, soț și soție, pentru că ar fi agresat o fetiță în vârstă de 9 ani, pe care o aveau în plasament prin hotărâre judecătorească.

Cei doi inculpați au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, pentru comiterea infracțiunilor de violență în familie și rele tratamente aplicate minorului, ambele în formă continuată.

Cei doi soți sunt din Ipotești și locuiau în cartierul Burdujeni, iar cazul a ieșit la iveală după ce vecinii de bloc au auzit strigătele copilei și lovituri de curea, în mod repetat.

Cei doi soți din Suceava s-au atașat de o fetiță crescută de Asociația „Hand of Help” din Botoșani. Cuplul a obținut de la Tribunalul Botoșani preluarea fetiței în plasament.

Cei doi soți nu au recunoscut acuzațiile și au declarat că au vrut doar să o educe pe minoră. Ei și-au cerut iertare în fața celor de la Direcția de Protecție a Copilului Suceava   

 

·       Lovită cu picioarele, cu palma, cu cureaua sau cu coada de mătură

 

Conform anchetei Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava  „inculpații au început să exercite în mod repetat acte de violență asupra minorei, aplicându-i lovituri cu palma, piciorul, cureaua, coada de la mătură, cu papuci ori au tras-o de păr și de urechi”.

Faptele au fost comise într-un interval mai lung de timp, cu o frecvență de 2 - 3 ori pe săptămână, atât de bărbat, cât și de femeie.

Conform anchetei procurorilor, cei doi nu-i permiteau fetei să iasă la joacă cu alți copii și îi dădeau aproape zilnic sarcini gospodărești, respectiv să gătească, să facă menajul casei și să curețe toate articolele de încălțăminte ale sale și ale ”părinților”.

Procurorii au subliniat că susținerile părinților, cu privire la faptul că voiau să îndrepte educația fetei, nu stau în picioare:   

”Aceste activități, prin natura și frecvența lor, depășeau cu mult ceea ce ar putea să însemne o responsabilizare sau o educație în ceea ce privește întreținerea minorei, căreia cei doi inculpați îi adresau frecvent cuvinte jignitoare și insulte”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. 

 

·       Strigătele fetiței și zgomotele produse de curea

 

Cazul a ieșit la iveală pe 23 iunie 2021, când strigătele și plânsul fetei, precum și zgomotele produse de cureaua cu care era lovită, au fost auzite de un minor care a înregistrat sonor o parte a agresiunii. Ulterior a fost sesizată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Suceava. Ulterior, minora a relatat în fața asistenților social tot coșmarul prin care a trecut. Au fost sesizați apoi polițiștii și procurorii.

Dosarul a fost instrumentat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale.

Procesul în care vor fi judecați cei doi va avea loc la Judecătoria Suceava.

Cei doi soți se bucură de prezumția de nevinovăție până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soț și soție, trimiși în judecată pentru că ar fi ”educat” cu bătaia o fată luată în plasament.
 Vizualizări articol: 1860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Soț și soție, trimiși în judecată pentru că ar fi ”educat” cu bătaia o fată luată în plasament1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei