Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 56 (7973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Panică generală la benzinării, după ce s-a vehiculat că prețurile la carburanți vor depăși 10 lei/litru

Miercuri, 9 Martie 2022 (20:53:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mașinile au format sute de metri de cozi aseară la benzinăriile din Suceava, după ce oamenii au auzit că de la miezul nopții prețurile vor depăși 10 lei pentru un litru de carburant. La benzinăriile OMV si Rompetrol, de la ieșirea spre Fălticeni, mașinile se adunaseră pe distanțe de sute de metri, șoferii fiind nevoiți să stea peste o oră la coadă pentru a alimenta. Cei mai mulți doreau să facă plinul rezervorului, auzind un zvon că deja în vestul țării prețurile au sărit la pompă de 10 lei.

Am stat de vorbă cu câțiva dintre cei aflați la coadă, pentru a afla ce i-a determinat să se adune în număr mare la cozile de la benzinării. Mircea avea aproape o oră de când era la coadă și ne-a spus: ”Am auzit că de la noapte va ajunge la 10 lei prețul la motorină și benzină. E un zvon deocamdată, nu este altceva și încerc să fac plinul cu carburant. Zvonul ar porni de la faptul că totul ar fi plecat de la ruși, pentru că a crescut din cauza războiului prețul la barilul de petrol.”

Gabriel vrea să facă plinul, pentru că face taximetrie pe una dintre aplicațiile private: ”Eu am auzit că de mâine se face 10 lei și motorina și benzina, toate. Deja în țările din occident ar fi ajuns la doi euro și ceva litrul. Nu m-am gândit că o să ajungem iarăși ca în timpul lui Ceaușescu, când prindeam coada la benzină până la Severin aproape, stăteam câte două zile. O să ajungem să-l plângem pe Ceaușescu. La prețurile astea de mâine închid aplicația de taximetrie și stau acasă, la curse de 4-5 lei, stau în trafic câte o oră, nu se mai poate.”

Cristi stă și el la coada formată și are o explicație la ceea ce se întâmplă: ”Uitați cât e prețul la carburant acuma, aproape 8 lei la fiecare, s-au adunat câte 60 de bani doar în ultimele zile. Poate e și o panică, cu toată situația asta cu Ucraina, cu Rusia, pentru că în Belgia a sărit peste doi euro prețul și va veni cu siguranță și la noi. Cred că totul se datorează conflictului din Ucraina, urmările abătându-se și asupra noastră.”

Unii dintre cei care stăteau de ceva timp la coadă încercau să umple bidoane și butoaie suplimentare cu benzină, în speranța că le va ajunge o perioadă de timp. Am încercat să stăm de vorbă cu un reprezentant al stațiilor de benzină din oraș, care a vrut să-și păstreze anonimatul. Acesta ne-a transmis faptul că:” Ni s-a confirmat astăzi de la București că tot carburantul s-a scumpit la depozitele centrale, urmând ca în scurt timp prețurile să ajungă mărite și la pompă, însă nu știm deocamdată cât de mari vor fi aceste creșteri de preț.”

Încă de miercuri seară, chiar înainte de ora 20,00, o parte din benzinării au crescut prețurile la carburanți. La Mol, spre exemplu, un litru de benzină se vindea cu 8,4 lei, în timp ce motorina avea prețul de 8,99 de lei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Panică generală la benzinării, după ce s-a vehiculat că prețurile la carburanți vor depăși 10 lei/litru.
 Vizualizări articol: 2879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Panică generală la benzinării, după ce s-a vehiculat că prețurile la carburanți vor depăși 10 lei/litru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei