Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 56 (7973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

18 ani de închisoare, pedeapsa pentru pastorul judecat pentru viol, agresiune sexuală și rele tratamente față de propriii copii

Miercuri, 9 Martie 2022 (21:47:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Pastorul trimis în judecată pentru că și-a exploatat cinci dintre cei opt copii și a întreținut raporturi sexuale cu fiicele sale a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 18 ani de închisoare. Judecătorii Curții de Apel Suceava i-au mai redus ușor din pedepse bărbatului, care primise la instanța de fond, Judecătoria Fălticeni, 21 de ani și 4 luni de închisoare.

Pastorul neoprotestant Constantin Pandelea a fost judecat pentru zece infracțiuni, de la viol în formă continuată, față de una dintre fete, la agresiune sexuală, față de alte fete minore, plus mai multe infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului.

 

·       O familie cu opt copii, în care nimeni și nimic nu mișca în fața tatălui

 

Pastorul este tatăl a opt copii, din care cinci minori, iar acuzațiile formulate în rechizitoriul de trimitere în judecată au fost succint următoarele:

”În sarcina acestuia s-a reținut faptul că în perioada 2014 – iulie 2020 a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică şi verbală asupra a cinci dintre copiii săi minori, patru de sex feminin şi unul de sex masculin, cărora le aplica lovituri cu corpuri contondente, pe care îi supunea la pedepse şi activităţi grele de gospodărie - uneori şi pe timp de noapte şi ploaie, cărora le aplica corecţii prin privare de hrană, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică. De asemenea, în aceeaşi perioadă, în contextul stării de teroare pe care a creat-o în familie, prin constrângere fizică constând în acţiuni de lovire şi ameninţări cu acte de violenţă, a întreţinut în mod repetat raporturi sexuale cu una dintre fiicele sale minore, precum şi acte de natură sexuală cu aceasta şi cu celelalte trei fiice”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Procurorii au acționat în acest caz împreună cu polițiștii judiciariști de la Fălticeni.

La începutul lunii iulie a anului 2020, Primăria Dolhești a făcut o sesizare la Direcția de Protecție a Copilului Suceava, cu privire la grozăviile care s-ar petrece în familia pastorului. Se pare că unul dintre copii a fost cel care a cerut ajutor. Informația primară era că minorii erau puși la munci istovitoare, sub teroare, iar tatăl agresa sexual fetele mai mici, după ce a agresat-o și pe cea mai mare.

Înainte ca tatăl să fie arestat, mama și cei cinci copii minori au fost duși de reprezentanții Direcției de Protecție a Copilului Suceava într-un centru de adăpostire a victimelor violenței domestice. După două săptămâni de consiliere psihologică, având în vedere că și tatăl a ajuns în arest, mama a decis să revină acasă, cu copiii.

 

·       Un om dur și agresiv

 

Pastorul era văzut în comunitate ca un om dur, chiar agresiv de unii vecini, pe de altă parte însă și muncitor, cu accente excesive în ceea ce privește munca în familie, însă nimeni nu se aștepta la fapte legate de agresiune sexuală. Așa poate fi sintetizată părerea celor din Valea Bourei-Dolhești, chestionați de Monitorul de Suceava la vremea ieșirii cazului la iveală.

În familie au fost crescuți în total opt copii, iar tatăl încerca să supraviețuiască din legumicultură și, în general, din agricultură. În mod cert, comportamentul acestuia era unul despotic în familie, iar faptul că își punea la munci grele copiii este confirmat unanim. Copiii acceptau în parte că trebuiau să muncească, însă uneori se ajungea la extrem. Pedepsele aplicate copiilor erau crunte, adesea fiind înfometaţi, rezultă din ancheta polițiștilor și a procurorilor de la Fălticeni. Cei care locuiesc aproape de casa bărbatului, transformată de acesta în casă de rugăciune, erau în majoritate în relații tensionate cu el.

 Oamenii s-au temut în general să vorbească și au spus că vecinul îi amenința și se comporta urât cu copiii, mai ales cu băieții, care au muncit din greu de mici.

Comunitatea religioasă din care acesta face parte s-a dezis de el, după ce cazul a ieșit la iveală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 18 ani de închisoare, pedeapsa pentru pastorul judecat pentru viol, agresiune sexuală și rele tratamente față de propriii copii.
 Vizualizări articol: 2236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
18 ani de închisoare, pedeapsa pentru pastorul judecat pentru viol, agresiune sexuală și rele tratamente față de propriii copii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei