Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 56 (7973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activități

Președintele CJ Suceava le-a solicitat primarilor să organizeze ateliere de încondeiat ouă pentru copiii refugiaților ucraineni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful administrației județene, Gherghe Flutur, a declarat, marți, în Vama Siret, că le-a solicitat primarilor din județ să organizeze ateliere de încondeiat ouă, la care să participe copiii refugiaților din Ucraina. Gheorghe Flutur a precizat că aceste ateliere vor fi pregătite pentru copii având în vedere că și în Ucraina există această tradiție a încondeierii ouălor. „Am început postul Paștelui, au început pregătirile pentru Paște și atunci vrem să îi ținem cumva ocupați să le distragem atenția celor mici. Și am cerut primarilor să organizeze aceste ateliere de încondeiat ouă la Moldovița, Vatra Moldoviței sau în zona Brodina - Ulma. Și am rugat Inspectoratul Școlar să se ocupe de asta”, a spus Flutur. El a adăugat că din discuțiile avute cu primarii, școlile sunt pregătite să îi primească pe elevii din Ucraina și în același timp în județ au fost organizate primele excursii pentru copiii refugiați din Ucraina la mănăstiri și alte obiective turistice.

De asemenea, Gheorghe Flutur a afirmat că în continuare se iau toate măsurile pentru a îmbunătăți activitatea în Vama Siret, pe unde în continuare intră un număr mare de refugiați din Ucraina. „Ne interesează în primul rând copiii să fie preluați foarte repede, pentru că încă este foarte frig. Și am cerut un sistem mai bine organizat, SMURD-ul să preia mai ales copiii care sunt răciți sau cu semne de boală și să fie duși la Spitalul Județean. Nu avem foarte multe cazuri, dar am cerut inclusiv suplimentarea personalului medical la corturi”, a declarat Gheorghe Flutur.

Nu în ultimul rând, el a declarat că există o preocupare și pentru persoanele adulte din Ucraina care se refugiază în România. Astfel, Flutur a spus că a discutat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Suceava pentru a prezenta oferta cu locuri de muncă, în condițiile în care refugiații vor dori să rămână mai mult timp în această zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele CJ Suceava le-a solicitat primarilor să organizeze ateliere de încondeiat ouă pentru copiii refugiaților ucraineni.
 Vizualizări articol: 887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Președintele CJ Suceava le-a solicitat primarilor să organizeze ateliere de încondeiat ouă pentru copiii refugiaților ucraineni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei