Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 36 (7953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medicii Lulciuc, Gavriliuc, Macovei și Ababneh au „topit” metastazele osoase apărute după 20 de ani de la o operație de cancer de sân

Luni, 14 Februarie 2022 (15:04:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O echipă multidisciplinară de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, formată din dr. Cătălin Lulciuc și dr. Emanuel Gavriliuc, de la Radiologie Intervențională, dr. Mircea Macovei, de la Ortopedie și dr. Anca Ababneh, de la Oncologie, a efectuat o intervenție în cadrul căreia au fost „topite” două metastaze osoase, apărute după 20 de ani de la operația cancerului primar de sân, la o femeie de în vârstă de 70 de ani. Purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Dan Teodorovici, a declarat că metoda minim invazivă de tratare a metastazelor osoase este accesibilă acum și la spitalul sucevean și intervenția amintită a fost efectuată în data de 9 februarie a.c..

Dr. Teodorovici a arătat că oasele sunt a treia localizare, ca frecvență, în care celulele canceroase metastazează, cele mai des afectate structuri fiind la nivelul coloanei vertebrale, a pelvisului și a șoldului. Metastazele osoase pot afecta calitatea vieții, prin durere, fracturi și mobilitate scăzută.

„Pacienții cu metastaze osoase pot fi tratați fie prin terapii convenționale, cum ar fi opioide, chimioterapie, radioterapie, sau minim-invaziv, cu ajutorul sistemului de ablație prin radiofrecvență (RF). Cu aparatul de ablație prin radiofrecvență se pot trata minim invaziv, printr-un acces percutanat de maxim 5 mm, tumorile osoase - metastazele și unele tumori primare ale pacientilor, atunci când terapiile convenționale nu sunt eficiente, au poțential letal sau produc efecte secundare inacceptabile”, a declarat dr. Teodorovici.

Doctorul Catalin Lulciuc a precizat că decizia intervenției este luată de o echipă multidisciplinară, formată din medic radiolog, oncolog, ortoped și radiolog intervenționist. „În momentul de față, una dintre problemele reale este că mulți colegi medici nu știu că această procedură se efectuează în unele spitale din România sau mai ales în Suceava, fiind o metodă nu tocmai accesibilă, care se efectuează într-un număr limitat de spitale din Europa. Este important ca și pacienții să se informeze despre posibilele metode de tratament, apoi să discute cu medicul curant opțiunile”, a subliniat dr. Lulciuc.

Purtătorul de cuvânt al SJU, dr. Dan Teodorovici, a mai spus că              anul 2022 este dedicat diversificării serviciilor medicale, creșterii calității actului medical, a siguranței pacientului, a personalului medical și auxiliar din spital.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii Lulciuc, Gavriliuc, Macovei și Ababneh au „topit” metastazele osoase apărute după 20 de ani de la o operație de cancer de sân.
 Vizualizări articol: 4971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Medicii Lulciuc, Gavriliuc, Macovei și Ababneh au „topit” metastazele osoase apărute după 20 de ani de la o operație de cancer de sân5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei