Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 36 (7953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Amănunte interesante

”Surpriza” polițiștilor pentru un dealer de droguri – i-au înlocuit canabisul cu iarbă de pe câmp

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul arestat pentru trafic de droguri de risc, după ce a fost urmărit în trafic în jur de 10 kilometri, de la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni și până la Dărmănești, transporta la ora la care a fost prins iarbă uscată de pe câmp, în loc de canabis. Asta pentru că transportul de droguri fusese interceptat deja de structurile de combatere a crimei organizate din domeniul antidrog după intrarea în România dinspre Spania.  Din informațiile noastre, în zona Alba Iulia, pungile cu canabis au fost interceptate și s-a făcut substituirea cu iarbă de pe câmp, pentru ca acțiunea să poată fi dusă mai departe. Drogurile nu puteau fi lăsate să ajungă la dealerul de la Siret, având în vedere că exista și riscul ca acesta să scape. Așa că în loc de substanțele interzise la Fălticeni au ajuns pungile cu banală iarbă uscată de pe câmp.

Coletul a plecat mai departe, spre Fălticeni, de unde a fost preluat de cel care era deja monitorizat pas cu pas de polițiștii de la Serviciul Antidrog. Deși transporta iarbă de pe câmp, tânărul nu putea fi scăpat de sub supraveghere, având în vedere că urma să mai preia un transport de 10 kilograme de canabis, rezultă din datele structurilor de combatere a crimei organizate.

 

A fentat barajul poliției și a gonit în jur de 10 kilometri, până a ieșit cu mașina în șanț

Miercuri, 9 februarie, polițiștii de la Serviciul Antidrog al BCCO au avut date că tânărul urmează să preia, de la Fălticeni, coletul din Spania.

Conform datelor de anchetă, suspectul, însoțit de o tânără, a  mers la Fălticeni, s-a întâlnit cu un șofer al unei firme de transport, și-a luat coletul, după care s-a pornit la volan spre Siret. De la Fălticeni spre Suceava, în zona intersecției E 85 cu centura ocolitoare a Sucevei, polițiștii au organizat un baraj în trafic, pe care tânărul de la volan a reușit să îl evite. El a gonit mai departe spre Siret, continuându-și deplasarea în viteză. Suspectul a fost urmărit pe direcția Pătrăuți-Dărmănești, unde tânărul de 22 de ani a pierdut controlul asupra mașinii. Autoturismul a ieșit în decor, unde a rămas blocat. Din fericire, șoferul și tânăra care îl însoțea nu au fost răniți.

Anterior, polițiștii au ridicat cantitatea de aproximativ 10 kilograme de canabis, ambalată în pungi vidate, marfă evaluată la o valoare de piață de 600.000 de lei. În urma perchezițiilor de la domiciliul tânărului din Siret a fost ridicat un dispozitiv folosit pentru mărunțirea drogurilor, înscrisuri și sisteme informatice.

Așadar, afacerea era una cu miză mare, fiind vorba de sute de mii de lei în joc. Ancheta continuă, pentru a se stabili dacă mai sunt și alte persoane implicate. De altfel, existența complicilor este o certitudine. 

Canabisul urma să fie vândut mai departe ”angro” pentru a ajunge la dealeri care fac distribuția mai departe.

Joi, procurorii de la DIICOT au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului.

Tribunalul Suceava a admis propunerea și a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru infracțiunile de ”trafic de droguri de risc, fără drept” în modalitatea de transport și deținere de drog de risc.

Tânărul din Siret poate contesta măsura arestării preventive și se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință finală a judecătorilor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul BCCO Suceava, BCCO Alba și a Jandarmeriei Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către BOS Suceava și BOS Alba.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Surpriza” polițiștilor pentru un dealer de droguri – i-au înlocuit canabisul cu iarbă de pe câmp.
 Vizualizări articol: 6380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”Surpriza” polițiștilor pentru un dealer de droguri – i-au înlocuit canabisul cu iarbă de pe câmp0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei