Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 36 (7953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Concursul interjudeţean de recitare „Numai poetul...”, ediția a XV-a, la Fălticeni

Luni, 14 Februarie 2022 (13:12:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni a organizat sâmbătă, 12 februarie 2022, în parteneriat cu Primăria municipiului Fălticeni şi cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, Concursul interjudețean de recitare, de creație literară și plastică „Numai poetul...”, ediția a XV-a.

Prima ediție a competiției a avut loc în anul 2007. De atunci și până în prezent, aceasta a fost organizată an de an, cu o singură întrerupere, în anul 2021, din cauza contextului epidemiologic. Treptat, concursul a trezit interesul tot mai multor elevi, motiv pentru care a devenit județean în 2012 și interjudețean în 2018.

Ca urmare a pandemiei de Covid-19, ediția din acest an s-a desfășurat cu participare online sincronă, regulamentul fiind adaptat mediului virtual. Concursul a cuprins trei secțiuni:  recitare de poezie eminesciană, creație literară inspirată de lirica eminesciană și creație plastică - Opera lui Eminescu în imagini.

Directorul Şcolii Gimnaziale „Ioan Ciurea” Fălticeni, prof. dr. Marius-Claudiu Pintilii, s-a declarat bucuros pentru că „proiectul nostru revine în prim-plan după o perioadă dificilă, în care competițiile școlare și extrașcolare nu s-au mai putut susține cu participare fizică. Această variantă de desfășurare în sistem online sincron a constituit soluția potrivită pentru reluarea concursului.În plus, noutatea prezentei ediții a fost reprezentată și de faptul că la probele de recitare şi de creaţie plastică s-au înscris inclusiv elevi cu cerinţe educaţionale speciale, cu deficiențe de auz. Până la urmă, poezia lui Mihai Eminescu înseamnă mai mult decât cuvinte rostite, înseamnă trăire, simțire dincolo de cuvinte”.

Prof. dr. Marius-Claudiu Pintilii a mai completat că acest proiect educațional s-a dezvoltat constant „datorită unei strânse colaborări cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și cu Primăria municipiului Fălticeni. De altfel, suntem recunoscători că, în fiecare an, Primăria Fălticeni a asigurat fondurile necesare pentru premierea elevilor, la actuala ediție toți participanţii urmând a primi cărţi în valoare de 3000 de lei. În acest an, concursul ne-a oferit prilejul de a sărbători în avans și Ziua Națională a Lecturii, scopul său fiind tocmai revitalizarea receptării poeziei eminesciene de către elevii din ciclul gimnazial. Felicitări tuturor elevilor şi cadrelor didactice care s-au implicat în activitățile acestui proiect”.

 

·       Prezență numeroasă

 

La prezenta ediție au concurat 25 de unități școlare din județele Suceava, Bacău și Sibiu:Școala Gimnazială Cleja (jud. Bacău), Școala Gimnazială nr. 25 (jud. Sibiu), Școala Gimnazială „N. Stoleru” Baia, Școala Gimnazială Nr. 2 Baia, Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Școala Gimnazială Nr. 1 Bogdănești, Școala Gimnazială Nr. 1 Bogdănești - structura 2, Școala Gimnazială Corocăiești, Școala Gimnazială Crucea, Școala Gimnazială „Luca Gavril” Drăgușeni, Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Fălticeni, Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni, Școala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni, Școala Gimnazială Găinești, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Grănicești, Școala Gimnazială „Petru Comarnescu” Gura Humorului, Școala Gimnazială Moara, Școala Gimnazială Panaci, Școala Gimnazială Poiana Stampei, Școala Gimnazială Poieni – Solca, Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” Salcea, Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” Salcea - structura Școala Gimnazială „Costache Iacob” Văratec, Școala Gimnazială „Petru Mușat” Siret, Școala Gimnazială „Acad. H. Mihăiescu” Udești, Școala Gimnazială „Ioan Vicoveanu” Vicovu de Jos.

Din comisia de evaluare au făcut parte profesori de la colegiile din Fălticeni și de la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” din Iași, artiști plastici și reprezentanți ai Muzeului de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni. La activitățile concursului au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava: inspectorul şcolar pentru educaţie permanentă și activități extrașcolare, prof. Tatiana Vîntur, șiinspectorul școlar pentru disciplina Limba și literatura română, prof. dr. Isabel Vintilă.Rezultatele concursului pot fi consultate, accesând linkul: https://numaipoetul.webs.com/rezultate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul interjudeţean de recitare „Numai poetul...”, ediția a XV-a, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul interjudeţean de recitare „Numai poetul...”, ediția a XV-a, la Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei