Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 36 (7953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acțiuni poliție

Controale la trecerile de pietoni după două accidente mortale într-o săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După câteva zile negre pe șoselele din județ cu privire la accidentele cu pietoni, interval în care au avut loc două accidente mortale cu victime pietoni, plus altele două mai ușoare, Serviciul Rutier Suceava și Poliția Municipiului Fălticeni au organizat acțiuni punctuale, în perioada 9-11 februarie, în zona trecerilor de pietoni, în municipiile Suceava și Fălticeni.

Au fost vizați, pe de o parte, pietonii care traversează neregulamentar, deși au la dispoziție în apropiere locuri marcate, precum și șoferii care nu acordă prioritate la trecerile de pietoni. În cadrul acțiunilor au fost aplicate în total 136 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 32.000 de lei. Cele mai multe sancțiuni, 75, au fost aplicate pietonilor pentru traversare neregulamentară sau prin loc nepermis. Au fost și zece cazuri de șoferi depistați în timp ce nu acordau prioritate. Aceștia au fost amendați și au rămas fără permis de conducere pentru 30 de zile. În cadrul acțiunii au fost reținute și 9 certificate de înmatriculare și a fost constatată o infracțiune de conducere fără permis.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu a transmis un mesaj de atenționare, privind numărul mare de accidente cu victime pietoni care au loc în Suceava în general, nu numai în ultimele zile: „Indisciplina pietonală și neacordarea de prioritate pietonilor sunt printre principalele cauze ale accidentelor rutiere. Polițiștii reamintesc că trebuie să manifestăm o atenție sporită ca pietoni și șoferi cu privire la respectarea legislației în permanență și nu doar prin raportare la eventualele sancțiuni pe care le putem primi din partea polițiștilor. Mai importantă decât aceste sancţiuni este viaţa noastră şi a copiilor noştri pe care ar trebui să o preţuim mai mult, respectând cu stricteţe legea”.

Pietonii sunt rugați să traverseze pe locurile marcate, iar unde nu există posibilitatea, să se asigure temeinic, înainte de traversare. Șoferilor li s-a transmis să respecte limita de viteză în apropiere de trecerile de pietoni, pentru a evita orice pericol.

 

Accidente mortale la Fălticeni și Iacobeni. Accidente mai multe pe trecerile de pietoni

În ultima săptămână au avut loc două accidente pe trecerea de pietoni în Fălticeni (din care unul mortal), plus încă un accident pe trecerea de pietoni în municipiul Suceava. La Iacobeni, o femeie care a traversat prin apropierea unei treceri de pietoni a fost accidentată mortal.

După cum se observă, vina pentru aceste accidente se împarte aproximativ egal între șoferi și pietoni. Totuși, în ultima perioadă, se observă o creștere a numărului de accidente care au loc chiar pe locurile marcate, aici vina fiind în cea mai mare parte a șoferilor. 

Şoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt pasibili de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 30 zile, măsură însoțită de o sancţiune contravenţională de 4 – 5 puncte amendă (punctul amendă are o valoare de 145 lei). Pietonii care nu traversează strada regulamentar se expun unei sancţiuni contravenţionale de 2 – 3 puncte amendă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controale la trecerile de pietoni după două accidente mortale într-o săptămână.
 Vizualizări articol: 1050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Controale la trecerile de pietoni după două accidente mortale într-o săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei