Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 36 (7953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ion Luca Caragiale omagiat la USV, în cadrul Zilei Naționale a Lecturii

Luni, 14 Februarie 2022 (09:54:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul Zilei Naționale a Lecturii, sărbătorită în fiecare an la 15 februarie, Biblioteca Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, Școala Gimnazială Nr. 3 și Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava, organizează omagierea marelui dramaturg Ion Luca Caragiale  în cadrul unor activități derulate sub titlul „Citesc, deci trăiesc!”.

Acestea se vor derula în cursul zilei de 15 februarie, începând cu ora 17.00, în atriumul din Corpul E al USV și va include mai multe momente. Debutul va fi făcut de lansarea unei expoziții de carte intitulată „Ion Luca Caragiale în colecțiile Bibliotecii USV”, prezentată de bibliotecar Despina Doina Rotaru. Va urma apoi vizionarea unui film documentar intitulat „Ion Luca Caragiale - bibliografie, viața și opera sa”, urmat de un moment artistic avându-i protagoniști pe elevii clasei a VII-a D de la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, sub îndrumarea profesorului Gabriela Ciornei și intitulat „I. L. Caragiale prin ochi de copil”. Un alt moment artistic se va derula în continuare sub numele „În lumea lui I. L. Caragiale” , avându-i în prim plan pe elevii clasei a XI-a F de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava, sub îndrumarea profesorului Cezara Iacob și a bibliotecarei Lăcrămioara Andrei. În continuare va avea loc prezentarea expoziției „Caragiale în caricaturile lumii” organizată de Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava, cu concursul bibliotecarei Lăcrămioara Andrei, momentele serii fiind încheiate cu o prezentare a doctorandului FLSC Ana Maria Antonesei, intitulată „Un alt I. L. Caragiale”.

În același timp Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării (FLSC) a lansat concursul studențesc de eseuri „În căutarea lui Caragiale”, organizat de asist. univ. dr. Ioan Fărmuș, pornind de la câteva dintre cele mai cunoscute texte ale marelui scriitor, între care O scrisoare pierdută, D'ale carnavalului, Două loturi, Inspecțiune, Tren de plăcere și CFR

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Luca Caragiale omagiat la USV, în cadrul Zilei Naționale a Lecturii.
 Vizualizări articol: 934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ion Luca Caragiale omagiat la USV, în cadrul Zilei Naționale a Lecturii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei