Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 305 (7917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Superbele tradiții și obiceiuri de Anul Nou din Bucovina au atras mii de spectatori în centrul Sucevei

Vineri, 31 Decembrie 2021 (15:41:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Obiceiurile și tradițiile de Anul Nou din Bucovina au revenit anul acesta în centrul Sucevei, mii de spectatori venind să vadă cetele de urători venite din mai multe zone ale județului. Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă din municipiul Suceava a fost organizat din nou anul acesta în format fizic, după ce ediția din 2021 nu a mai putut avea loc din cauza pandemiei de coronavirus. Dornici să vadă obiceiurile de Anul Nou mii de suceveni, oaspeții acestora, suceveni din Diaspora dar și foarte mulți turiști au venit astăzi în centrul Sucevei pentru a se bucura de superbele tradițiile păstrate de sute de ani în Bucovina.

Și pentru a respecta regulile impuse de pandemie, cetele de urători au fost organizate sub forma unor „ateliere” pentru a permite distanțarea între participanți, fiecare prezentând obiceiurile specifice zonei din care au venit. Fiecare grup a urcat apoi pe scena din fața Casei de Cultură, acolo unde sub un imens afiș cu numele proiectului „Crăciun în Bucovina” i-au încântat pe cei prezenți cu spectacolele de obiceiuri de Anul Nou.

Festivalul obiceiurilor de iarnă de la Suceava a început cu jocul caprei și a căiuților de la Hănțești, după care pe scenă au urcat gospodarii din comuna Mălini care au adus cu ei o urătură cu îndemnuri patriotice. Grupul din Mălini i-a încântat pe spectatorii prezenți și cu un frumos joc al căiților și caprelor. A urmat apoi un ansamblul din Zvoriștea, înființat în urmă cu nu mai puțin de 110 ani și aceștia prezentând un superb joc al căiuților.

 

 

 

Unul dintre cele ai spectaculoase momente a fost jocul urșilor din comuna Boroaia, moment urmat de malanca de la Stroiești, jocul urșilor de la Udești, malanca de la Șcheia și ceata de la Dolheștii Mici. Festivalul obiceiurilor de iarnă de la Suceava a fost încheiat cu un spectacol de tradiții oferit de Ansamblul Ciprian Porumbescu din Suceava.

 

Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă a fost organizat de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Superbele tradiții și obiceiuri de Anul Nou din Bucovina au atras mii de spectatori în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 3649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Superbele tradiții și obiceiuri de Anul Nou din Bucovina au atras mii de spectatori în centrul Sucevei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei