Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 305 (7917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Revelion în aer liber

Mii de suceveni au sărbătorit Anul Nou în stradă, urmărind cel mai spectaculos foc de artificii din Moldova

Sâmbătă, 1 Ianuarie 2022 (12:52:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tradiția sărbătoririi Revelionului în aer liber, ca înainte de pandemie, a revenit la Suceava, unde mii de oameni s-au adunat pe esplanada centrală pentru a vedea cel mai lung dar și impresionant foc de artificii din întreaga regiune a Moldovei.

Chiar dacă pregătirile pentru Revelion nu au mai inclus spectacole de muzică de toate genurile, cu artiști locali și invitați speciali, ca în anii anteriori, fiind luate în considerare riscurile organizării unor astfel de evenimente care adună un număr mare de oameni și stau la un loc mai mult timp, varianta organizării unui spectaculos foc de artificii s-a dovedit foarte bună.

Răspândiți pe toată zona centrală, de la biserica Sf. Dumitru până la Palatul Administrativ și de pe treptele Casei de Cultură până la fântâna arteziană de la stradă, din dreptul blocului Union, miile de suceveni au așteptat cu nerăbdare miezul nopții, pentru ca trecerea în Noul An să fie marcată de focul de artificii.

Chiar dacă artificiile lansate de printre blocuri, pe laterale, i-au indus inițial în eroare, crezându-se că acelea sunt cele comandate de Primărie și nu se văd, ceea ce a creat o rumoare generală și chiar huiduieli, situația s-a clarificat rapid, odată cu lansarea primelor salve luminoase de pe Casa de Cultură. Iar ce a urmat a fost un adevărat spectacol de lumini și culori, care a durat 20 de minute, timp în care pe cerul Sucevei au fost admirate efecte pirotehnice precum sălcii curgătoare, globuri roșii colorate, super coroana aurie cu roșu, tunet de tun, ropot furtunos argintiu, mii de crizanteme aurii, bujori multicolori, evantaie aurii și argintii, coadă de cal aurie, valuri argintii cu albastru, bujori verzi sau în două culori, mine cu cap în trei culori, comete multicolore, peștișori aurii, coadă de cal super stufoasă.

Spectacolul de artificii a fost urmărit cu mult interes de toți cei prezenți, majoritatea fiind cu telefoanele în mâini, în live-uri cu prietenii sau pozându-se în primele minute din Noul An, în vreme ce unii s-au mulțumit doar să privească cu atenție efectele foarte diversificate, având alături prieteni, familie sau oameni dragi.

Cert este că spectacolul de artificii a avut succes și când s-a terminat, după 20 de minute integrale, mai că ar mai fi vrut unii să mai țină cât de cât.

 

Aglomerație de mașini și transport public asigurat până aproape de 1 dimineața

 

Organizarea focului de artificii în zona centrală a Sucevei a dus la apariția unui număr foarte mare de mașini, în scurt timp, parcările subterane și supraterane din apropiere de esplanadă fiind pline, încât o parte din mașini, ajunse mai târziu, au fost lăsate în stradă, pe bulevardul principal, mai ales că traficul auto s-a oprit cu puțin înainte de miezul nopții.

O parte din cei prezenți au avut însă prezența de spirit să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun puse la dispoziție de TPL, cu care se putea ajunge foarte bine la eveniment, fără a avea grija parcării mașinilor sau a controalelor de Poliție, mai ales în privința consumării băuturilor alcoolice.

Autobuzele TPL au circulat din toate cartierele Sucevei înspre Centru până la miezul nopții, acolo fiind pregătite în așteptare șase autobuze și un microbuz, pentru întoarcerea acasă a participanților la spectacolul pirotehnic.

Primele curse au plecat din Centru la 10 minute după finalizarea focurilor de artificii, pe măsură ce veneau oamenii în stație și se ocupau locurile în autobuze fiind puse în mișcare și celelalte, întreaga operațiune fiind supravegheată în teren de către șeful de coloană, pentru a se asigura că totul decurge bine, cei de la TPL fiind pregătiți să suplimenteze mijloacele de transport de pe rute, dacă era nevoie. Dar operațiunea de transport special de Revelion a decurs bine așa cum era organizată din start, majoritatea celor prezenți la Revelionul în aer liber întorcându-se rapid acolo unde aveau făcute pregătirile pentru intrarea în 2022.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de suceveni au sărbătorit Anul Nou în stradă, urmărind cel mai spectaculos foc de artificii din Moldova.
 Vizualizări articol: 2890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mii de suceveni au sărbătorit Anul Nou în stradă, urmărind cel mai spectaculos foc de artificii din Moldova5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei