Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 305 (7917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


În zarea lui 2022

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sigur că ne-am putea ocupa timpul și spațiul acestei rubrici cu ceea ce se întâmplă în campionatul englez, acolo unde, dacă tot am adus vorba, problema titlului de campioană tinde să se clarifice încă de anul ăsta. Ce-o fi graba asta cu care Chelsea și Liverpool cedează ritmului impus de City, nu știu... Iar Arsenal turează motoarele, o adevărată provocare pentru United în cursa pentru ultimul loc de Liga Campionilor.

Dar suntem în ultima zi a lui 2021 și poate n-ar strica să aruncăm o privire în zarea anului ce vine (să ne uităm în sus, cum ar veni, că tot e la modă!). Ne oferă o perspectivă Andrei Crăciun, în editorialul său de pe gsp.ro. Nu roz, fiindcă ne rămân mizele mici într-un an cu Mondial, dar bună observația cu felul în care își construiește cariera Cristi Chivu, care a început prin a-și face mâna la tineretul Interului, în timp ce fostul companion Adi Mutu a ars etapele, ceea ce l-a adus în anticamera echipei naționale. Nu e nicio scofală, ajută doar la CV, căci performanța, adică o calificare la ceva, ar fi greu de obținut cu oricine pe bancă. Să credem în Crăciun, ca în Moșul cu același nume, când speră că anul care vine va fi al lui Hagi, Cicâldău, Moruțan, Man? Poate merită să credem cu inima, pentru că alternativa rațională e asta: nu avem tricolori selecționabili în campionatele care contează, cu două excepții – Chiricheș și Răzvan Marin în Serie A! Nimeni în Anglia (dar să zicem că va face Ianis Hagi pasul), Spania, Franța, Germania. Și mai și, nimeni în competiția care contează, Liga Campionilor!

Poate că miza anului 2022 e alta. De exemplu, să mai foșnească paginile ziarelor în mâinile celor care le cumpără pe hârtie. Fiindcă tot pe gsp.ro, iar publicat probabil în Libertatea, Cătălin Tolontan descrie situația aproape disperată în care se găsește presa scrisă pe bune, adică pe o hârtie tot mai scumpă la bani și tot mai scumpă și la vedere. Unele ziare locale au apărut pe hârtie veche, din mileniul trecut, oferită din rezerva de stat. E o soluție de avarie care evident nu poate dura. De aceea, în 2022, mi-aș dori să corelăm rândurile citite de ochi cu bucuria tactilă a unui ziar, ba chiar cu mirosul lui!

La mulți ani!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În zarea lui 2022.
 Vizualizări articol: 1634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
În zarea lui 20225.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei