Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 280 (7892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Polițiștii de frontieră au făcut, într-o zi, trei capturi de țigări de peste 300.000 de lei

Marţi, 30 Noiembrie 2021 (14:07:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de frontieră suceveni au început această săptămână în forță cu trei capturi de țigări de contrabandă efectuate în cursul zilei de luni, 29 noiembrie. Au fost urmăriri în trafic, s-au tras focuri de armă, un ucrainean a fost reținut în arest și s-au confiscat peste 27.000 de pachete de țigări, în valoare de 318.000 lei. În toate cazurile este vorba de cărăuși care trec importante cantități de țigări peste fâșia verde.

Luni seară, oamenii legii de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina, în cooperare cu autorităţile de frontiera din Ucraina, au desfășurat o acțiune de monitorizare și control pe zona frontierei. În jurul orei 19.30, au fost observate, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Ulma, trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase. Somați, cărăușii au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin. Unul dintre fugari, un ucrainean în vârstă de 23 de ani, a fost prins. Polițiștii au recuperat cele trei colete abandonate, rezultând cantitatea de 1.956 pachete cu țigări de proveniență Duty-Free. Cetățeanul ucrainean a fost reţinut pentru 24 de ore în arestul poliției județene, iar ancheta continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii de frontieră de la Brodina au acționat și la Straja, unde au reperat un alt grup de cărăuși. În acest caz s-au tras și patru focuri de armă în plan vertical, fără a putea fi prins vreunul dintre cărăuși. Fugarii au lăsat însă în urmă 15.840 pachete cu țigări de proveniență Duty-Free, a căror valoare este de peste 185.000 lei. Captură mare așadar.

În fine, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, pe timpul misiunilor de supraveghere şi control la frontiera de stat, au descoperit, pe raza localităţii Falcău - Brodina, tot luni, mai multe colete cu țigări. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 9.366 pachete cu țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 110.000 de lei.

Aceste capturi făcute într-o singură zi arată și cât de intensă este contrabanda peste fășia verde, efectuată de regulă de cărăuși ucraineni, care trec țigările în România și le lasă în locații din apropierea frontierei, de unde sunt preluate de sucevenii implicați în afacere.

Săptămâna trecută, patru bărbați, dintre care doi din Vicovu de Sus și unul din Bilca, au fost arestați preventiv 30 de zile, pentru contrabandă, într-un dosar al procurorilor DIICOT.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii de frontieră au făcut, într-o zi, trei capturi de țigări de peste 300.000 de lei.
 Vizualizări articol: 1876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Polițiștii de frontieră au făcut, într-o zi, trei capturi de țigări de peste 300.000 de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei