Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 280 (7892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„Suntem români mereu!”

Aproximativ 150 de copii au susținut un concert de cântece patriotice, în curtea Bisericii „Sf. Vineri” Suceava

Marţi, 30 Noiembrie 2021 (17:01:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 150 de copii, îmbrăcați în frumoasele costume naționale, au prezentat duminică, 28 noiembrie, un program de cântece patriotice, dedicat Zilei Bucovinei, dar și Zilei Naționale a României, în curtea Bisericii „Sf. Vineri” Suceava. Învățătoarea Brîndușa Gabor a spus că încă din clasele primare, copiii trebuie să afle despre istoria şi strămoşii noştri.

„Ziua Bucovinei și Ziua Naţională a României reprezintă bune prilejuri de a aborda astfel de subiecte pe teme de istorie, ocazii cu care se pot insufla copiilor sentimente de dragoste şi respect pentru istoria şi eroii noştri, mândria că sunt descendenţii unor oameni curajoşi şi iubitori de neam şi ţară”, a explicat învățătoarea de la Școala Gimnazială ,,Ion Creangă” Suceava.

Plecând de la această idee, învățătoarele Gabor Brîndușa, Ciobăniței Valentina, de la Școala Gimnazială ,,Ion Creangă” Suceava, și Muntean Adriana, de la Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava, au dorit să continue parteneriatul educațional,,Suntem români mereu!”,început anul trecut în decembrie, și au organizat acest concert. Împreună cu elevii de la școlile pe care le reprezintă, cu copiii de la Centrul de zi „Sf. Vineri” Suceava, cadrele didactice au pregătit un repertoriu ales  de cântece patriotice. La această activitate au mai pus suflet, cântând alături de elevi, profesorul Ilincăi Petru de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, cel care i-a acompaniat pe copii cu chitara, și preotulDumitru Airinei, de la Biserica „Sf. Vineri” Suceava, care a săvârșit slujba de pomenire a eroilor.

Au mai răspuns prezent la acțiune și alte cadre didactice, cum ar fi învățătoareleVartolomei Lăcrămioara, Pasăre Daniela, Bordeianu Geanina, de la Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava, Andronache Maricica, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava,și Ilincăi Georgeta, de la Școala Gimnazială ,,Jean Bart” Suceava. Cadrele didactice au venit însoțite de elevii lor.

„Părinți, frați, bunici și alte persoane prezente la concert au trăit alături de copiii de pe scenă emoția cântecelor patriotice. La final, părintele Airinei Dumitru a oferit copiilor prezenți la concert colăcei, fructe și dulciuri”, ne-a mai spus învățătoarea Brîndușa Gabor.   

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 150 de copii au susținut un concert de cântece patriotice, în curtea Bisericii „Sf. Vineri” Suceava.
 Vizualizări articol: 1641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 150 de copii au susținut un concert de cântece patriotice, în curtea Bisericii „Sf. Vineri” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei