Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 236 (7848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pirații din transportul internațional de persoane, opriți în trafic

Vineri, 8 Octombrie 2021 (12:38:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pirații care derulează acțiuni de transport persoane către țări din Vestul Europei au făcut obiectul unor controale în trafic efectuate joi seară de echipe mixte. Au fost verificate vehiculele de tip 4+1 persoane, precum și cele cu 8+1 locuri. Printre cei care au căzut în plasa echipelor de control sunt doi bărbați din Republica Moldova. Aceștia conduceau microbuze înmatriculate în țara vecină și derulau activitatea de transport persoane contra cost, fără a deține o licență taxi valabilă sau copie conformă specifică tipului de transport în cauză. Cei doi, dar și alte 6 persoane care procedau în mod similar au primit amenzi și au rămas și fără mașini. În baza Legii 38/2003, s-a dispus indisponibilizarea mijloacelor de transport prin suspendarea dreptului de utilizare pentru o perioadă de 6 luni de zile. Acțiunea de control de joi seară vine după incidentele în trafic din ultima perioadă. Cel mai recent este accidentul de la Valea Putnei, unde o femeie care călătorea într-un astfel de microbuz, înmatriculat în Moldova, și-a pierdut viața după o ciocnire pe drumul european 58.

”La nivelul IPJ Suceava a fost întocmit un plan de acțiune în scopul prevenirii și combaterii accidentelor rutiere, dar și pentru descurajarea conducătorilor auto de a efectua transport internațional rutier public de persoane cu încălcarea dispoziţiilor legale sau transport public de persoane contra cost fără a deține o licență specifică tipului de transport efectuat. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, polițiștii recomandând cetățenilor să aleagă pentru călătorii unități autorizate, astfel încât să nu se expună unui risc rutier sporit și să nu riște un disconfort evident ca urmare a indisponibilizării mijloacelor de transport cu care se deplasează”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

În afară de polițiștii Serviciului Rutier, la acțiunea de control au mai participat lucrători din cadrul Biroului Rutier, lucrători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, precum și specialiști de la ISCTR și RAR. În total, au fost aplicate 32 de amenzi, în valoare totală de peste 26.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pirații din transportul internațional de persoane, opriți în trafic.
 Vizualizări articol: 1825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pirații din transportul internațional de persoane, opriți în trafic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei