Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 236 (7848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lansare de carte în cadrul Bibliotecii Universității ”Ștefan cel Mare”

Vineri, 8 Octombrie 2021 (09:53:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biblioteca Universității ,,Ștefan ce Mare” din Suceava organizează o lansare de carte semnată de o importantă personalitate din domeniul microbiologiei farmaceutice și al farmacologiei. Volumul intitulat ,,Jurnal de întâlniri excepționale”, apărut la Editura ”Junimea” și semnat de prof.univ.dr. Vania Atudorei va fi lansat publicului luni, 11 octombrie, în cadrul Bibliotecii Universitare sucevene.

Stabilit în Canada, prof.univ.dr. Vania Atudorei este microbiolog federal al RMCCM (Registered Microbiologist of Canadian College of Microbiologists) și supervizor al Departamentului Farmaceutic al Eurofins, Montreal, cu dublu doctorat în microbiologie  (Elveția și Canada)și cu o experiență de peste 40 de ani.

Născut la Botoșani, consacratul Academician spune: ,, Botoșanii mi-au dat cultura si aripile care mi-au permis mai apoi să zbor în America de Nord, Africa, America Centrală, America de Sud și multe țări ale Europei.” Experienţa profesională a renumitului profesor cercetător este una impresionantă, îndeplinind de-a lungul carierei sale numeroase înalte responsabilități în domeniul cercetării științifice.

În plan diplomatic el are contribuții personale la dezvoltarea relațiilor dintre România și Canada.  În același timp el a susținut comunitatea academică prin schimburi de studenți, înfrățiri de orașe și instituții de învățământ, de artiști, burse pentru studenții români. Întrebat despre opinia sa referitoare la actuala situație pandemică, Profesorul Atudorei afirmă: ,,Nu-mi este teamă de acest virus pentru că îl cunosc foarte bine”.

Prezentarea volumului va fi realizată de prof. univ. dr. Lora Bostan, istoric literar de la Universitatea ,,Yurii Fedkovici” din Cernăuţi., iar amfitrionul acestei întâlniri va fi Directorul Bibliotecii USV,prof. univ. DHC. Sanda-Maria Ardeleanu. Întâlnirea va beneficia și de un moment artistic susținut de invitatul autorului, taragotistul Dumitru Dobrican.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansare de carte în cadrul Bibliotecii Universității ”Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lansare de carte în cadrul Bibliotecii Universității ”Ștefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei