Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 236 (7848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Angelica Fădor: Aproximativ 13 milioane de români vor beneficia de compensarea facturilor la electricitate

Vineri, 8 Octombrie 2021 (14:02:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat că Guvernul României Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care se introduce schema de compensare pentru sezonul rece, ca urmare a creșterii prețurilor la energie și gaze naturale. Angelica Fădor a subliniat faptul că aproximativ 13 milioane de cetățeni vor beneficia de compensarea facturilor la electricitate, astfel încât să nu resimtă creșterea prețurilor. „Clienții casnici, persoanele fizice al căror consum total de energie electrică se situează între 150 kwh și 1.000 kwh inclusiv, beneficiază astfel de o compensare în sumă fixă de 0,21 lei/kwh aferentă acestui consum de energie electrică”, a explicat deputatul liberal sucevean. Angelica Fădor a mai adăugat că prețul de referință luat în calcul pentru energia activă este 0,68 lei/kwh și include tarifele reglementate și TVA.

„Soluții similare sunt și pentru consumatorii de gaze naturale. Astfel, la gaze, compensația acordată de stat va fi de 25% din valoarea facturii aferente consumului, în cazul în care consumul total aferent  este cuprins între 80 și 960 de metri cubi”, a mai declarat Angelica Fădor. Deputatul PNL a precizat că aceste măsuri vor fi aplicate în perioada 1 noiembrie 2021 - 31 martie 2022.

Angelica Fădor a dat asigurări că Partidul Național Liberal și Guvernul vor susține plafonarea prețurilor la energie. De asemenea, ea a mai spus că plafonarea prețurilor la energie în România va fi o decizie luată în prima ședință de Guvern, după ce se va rezolva actuala criză. „PNL susține plafonarea prețurilor la energie la prețurile pe care le vedem acum. Mai trebuie spus că toate companiile care vor să profite de acest anunț în perioada următoare au fost avertizate de premierul Florin Cîțu să nu se chinuie, pentru că prețurile actuale vor fi plafonate”, a mai afirmat Angelica Fădor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor: Aproximativ 13 milioane de români vor beneficia de compensarea facturilor la electricitate.
 Vizualizări articol: 893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Angelica Fădor: Aproximativ 13 milioane de români vor beneficia de compensarea facturilor la electricitate1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei