Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 226 (7838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri europene

Flutur după participarea la semnarea PNRR: „Visul meu de a lega Suceava de București printr-o autostradă e și mai aproape acum”

Luni, 27 Septembrie 2021 (22:27:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent, luni, la evenimentul de semnare a Planului Național de redresare și Reziliență pentru România. Evenimentul a avut loc în prezența președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a președintelui României, Klaus Johannis, și a premierului Florin Cîțu. Gheorghe Flutur a declarat că semnarea PNRR a reprezentat un moment istoric pentru România, putând fi comparat un plan Marshall al anului 2021 care va transforma România în bine. „Din punctul meu de vedere înseamnă cel mai important pas care demonstrează că suntem cu adevărat în Uniunea Europeană. Am intrat în Uniunea Europeană, acum a intrat Uniunea Europeană în România. Sunt fonduri europene extrem de consistente, pe care dacă vom ști să le gestionăm inteligent vor transforma România în bine. Este un fel de plan Marshall al anului 2021 pentru România”, a declarat Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte al PNL. El a spus că este bucuros că a putut participa, la invitația premierului Florin Cîțu, la evenimentul de semnare a PNRR pentru România. Liderul PNL Suceava a subliniat faptul că acest eveniment i-a adus aminte de momentul aderării României la Uniunea Europeană, cu atât mai mult cu cât a făcut parte din Guvernul care a marcat „acel moment istoric”. „Mi-a adus aminte de momentul aderării României la UE pentru că am făcut parte din acel Guvern. Este pentru a doua oară când simt că drumul nostru e corect. Iar pentru viitorul acestei țări această zi a semnării PNRR înseamnă că suntem într-o zodie câștigătoare în UE”, a mai declarat Flutur. 

Prim-vicepreședintele PNL a ținut să remarce faptul că PNRR va însemna pentru regiunea Moldovei fonduri importante, în special pentru infrastructură. „Visul meu de a lega Suceava de București printr-o autostradă e și mai aproape acum. Chiar dacă autostrada e finanțată prin PNRR doar până la Pașcani, diferența până la Suceava va fi finanțată pe celelalte fonduri europene structurale, de până la 80 de miliarde. Și nu din cauza noastră această autostradă nu e finanțată integral până la Suceava. Guvernul PSD a fost cel care a finanțat studiile de fezabilitate doar până la Pașcani. Iar sucevenii și toți cei din regiunea Moldovei trebuie să știe că noi am fost cei care am reușit să deblocăm realizarea studiilor de fezabilitate până la Suceava și Siret. Până la Pașcani aceste studii sunt mai avansate, însă există garanția fermă din partea Guvernului că pe celelalte fonduri structurale vom construi autostrada A7 până la Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur. El a ținut să mai precizeze că tot prin PNRR vor fi finanțări importante și pentru sănătate, educație și protecția mediului, domenii pentru care atât Suceava, cât și celelalte județe ale Moldovei vor promova proiecte importante pentru a dezvoltarea acestei zone a țării. „De noi depinde de aici încolo cât de repede ne vom mișca să aducem bani în Suceava și în Moldova”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur după participarea la semnarea PNRR: „Visul meu de a lega Suceava de București printr-o autostradă e și mai aproape acum”.
 Vizualizări articol: 2241 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur după participarea la semnarea PNRR: „Visul meu de a lega Suceava de București printr-o autostradă e și mai aproape acum”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei