Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 226 (7838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sfidare pe față

Piața de la Rădăuți a adunat sute de oameni, în plin scenariu roșu de Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În piața de la Rădăuți, care se organizează în fiecare duminică la ieșirea spre Frătăuți, ziua de 26 septembrie a fost una ca toate celelalte. Sute de oameni, grătare, mici și bere, toate într-un peisaj în care nici nu ai spune că există vreo pandemie. Asta în ciuda faptului că municipiul Rădăuți este de zile bune în scenariul roșu și ar trebui aplicate o serie de restricții. Mai exact, în cursul zilei de sâmbătă, 25 septembrie, incidența era de 5,26 de cazuri de Covid la mia de locuitori, iar până la pragul critic de 6 cazuri la mia de locuitori nu mai e decât un singur pas, ceea ce, teoretic, aduce restricții și mai severe. Cu toate că situația nu este deloc una încurajatoare din punct de vedere sanitar, nimeni nu s-a sinchisit să respecte vreo regulă, iar masca era doar un accesoriu uitat prin vreun buzunar. Mai grav este că autoritățile din Rădăuți nu au luat nici o măsură, iar Poliția, Poliția Locală și reprezentanții Primăriei au permis derularea unui astfel de târg în condițiile în care orașul este în scenariul roșu, iar la spital este o presiune tot mai mare ca urmare a creșterii rapide a numărului de pacienți cu Covid-19. Republica Rădăuți nu se dezminte nici de această dată și arată, iar și iar, că aici se guvernează după propriile reguli. Culmea este că piața de la Rădăuți s-a organizat fără nici un fel de restricție după ce cu o zi mai devreme polițiștii și jandarmii au organizat o acțiune pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV2 chiar în acest oraș. Timp de 4 ore, între 18.00-22.00, oamenii legii au verificat 26 de agenți economici, au oprit 50 de mașini și au legitimat 86 de persoane. Au fost avertizate verbal 27 de persoane care nu purtau masca în mod corespunzător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piața de la Rădăuți a adunat sute de oameni, în plin scenariu roșu de Covid.
 Vizualizări articol: 1974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Piața de la Rădăuți a adunat sute de oameni, în plin scenariu roșu de Covid1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei