Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 226 (7838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

120 de „boboci” de la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc descoperă tainele vieții de cazon

Luni, 27 Septembrie 2021 (13:16:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

120 de „boboci” de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc descoperă tainele vieții de cazon. Sunt la început de drum, iar cele trei săptămâni de când au început clasa a IX-a, de când cei mai tineri membri ai Armatei României au intrat pe porțile Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, sunt mult prea puține pentru a desluși tainele liceului - labirint ce le va fi casă pentru următorii patru ani.

Au învățat care este diferența dintre un pluton (o clasă) și o companie (toate clasele din anul de studii), au învățat să își sincronizeze brațele cu mersul în cadență și să realizeze nodul la cravată. Nu le este ușor „bobocilor” să se acomodeze cu elementele de noutate din mediul cazon și cerințele unui colegiu cu profil militar, dar sunt dornici să descopere, treptat, toate „tainele” liceului.

 

·       Un sucevean, primul la admiterea din acest an

 

Am aflat de la purtătoarea de cuvânt a Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, Georgiana Lupu, că după o competiție acerbă, elevul sucevean David Botezat a ajuns să fie primul admis în colegiul câmpulungean, cu nota 9,97. Determinarea, perseverența și munca asiduă au fost armele lui pentru a ajunge elev militar. David a mărturisit că a optat pentru acest colegiu fiind inspirat de un absolvent. „M-a atras faptul că este un colegiu de prestigiu care oferă o gamă largă de oportunități. Tatăl meu este preot și am crescut într-un cadru disciplinat. Sunt pasionat de biologie și îmi place să ajut oameni, din acest motiv visez să devin medic militar”, a spus David.

 

·       Gemeni, același vis, aceeași clasă, același dormitor

 

Chiar dacă primele zile în colegiul militar au fost destul de dificile, nu au fost imposibile pentru elevii din clasele a IX-a. Chiar dacă programul este încărcat, cei mai tineri se acomodează cu cerințele liceului.

Gemenii Florin și Bogdan Pavăl au împărțit același vis, acela de a fi elev la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, iar acum împart aceeași clasă și același dormitor. Întrebați de perioada de pregătire pentru admitere, ei răspund aproape la unison că nu a fost foarte dificilă. Cei doi frați alergau câte o oră în fiecare seară, indiferent de vreme, pentru a fi siguri că trec cu brio peste probele sportive. Faptul că nu au avut în familie modele care să poarte uniforma militară nu i-a oprit să fie ei primii. Florin a fost admis al doilea pe liceu, cu media 9,96, și spune că a optat pentru o carieră militară deoarece consideră că este una frumoasă, ordonată și bazată pe disciplină. Bogdan a fost admis la doar 5 sutimi diferență și a trecut peste examenul susținut în vederea admiterii cu nota 10. „Considerăm că în viață trebuie să trecem peste obstacole și să avem o gândire pozitivă”, au mai spus cei doi frați.

 „Cu aceeași gândire pozitivă continuă anul școlar toți elevii claselor a IX-a, care se află acum la început de drum, și vor avea timp în patru ani de zile să se apropie de cea mai bună variantă a lor”, a completat Georgiana Lupu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 120 de „boboci” de la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc descoperă tainele vieții de cazon.
 Vizualizări articol: 1190 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
120 de „boboci” de la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc descoperă tainele vieții de cazon0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei