Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 200 (7812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poetul Roman Istrati va fi omagiat pe 7 septembrie, la Suceava

Vineri, 27 August 2021 (14:32:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poetul Roman Istrati va fi omagiat pe 7 septembrie 2021 (ziua lui de naștere), în spaţiul cultural al terasei Lounge, începând cu ora 15:00. Cu acest prilej, după cum a spus scriitorul Ion Drăgușanul, organizatorul întâlnirii culturale de pe 7 septembrie, se vor acorda trei premii pentru literatură, muzică şi artă plastică: Premiul „Roman Istrati” 2021 pentru literatură: Mălina Anițoaei; Premiul „Roman Istrati” 2021 pentru muzică: Alexandru Havriliuc; Premiul „Roman Istrati” 2021 pentru artă plastică: Gabrel Baban, dar și Premiul „Roman Istrati” 2021 pentru Lounge„spațiu cultural adjudecat”.

 „Zicălaşii” vor susține concertul intitulat „Pe urmele Arcanului”. Se vor lansa și cărțile: „Mireasa tiranilor”, de Sofia Katharina Fuchs, şi „Cartea Datinii”, de Ion Drăguşanul, pe care Consiliul Judeţean Suceava le oferă gratuit tuturor participanţilor la manifestare.
Profesorul, jurnalistul şi scriitorul Roman Istrati a trecut în lumea de dincolo în noaptea de vineri spre sâmbătă 8 - 9 decembrie 2017. Scriitorul Ion Drăgușanul spunea, la un an după trecerea poetului în lumea veșniciei: „Roman Istrati (şi nici eu, când îmi va veni vremea) nu are nevoie de <Dumnezeu să-l odihnească!> şi de lumânări aprinse, ci de împărtăşania cu verbe, cu scapăr de lumină creată, deci de fiinţă omenească sensibilă, care nu trece prin viaţă cu burta plină şi cu buzunarele doldora. Roman Istrati are nevoie de sensibilitate, pentru că el a fost vibraţie dumnezeiască şi întotdeauna i se va auzi sufletul...”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poetul Roman Istrati va fi omagiat pe 7 septembrie, la Suceava.
 Vizualizări articol: 947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poetul Roman Istrati va fi omagiat pe 7 septembrie, la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei