Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 178 (7790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pelerinaj și liturghie arhierească oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Datev Hagopian, pe 15 august, la Mănăstirea Hagigadar

Luni, 2 August 2021 (15:51:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 14-16 august, va avea loc pelerinajul tradițional al credincioșilor la Mănăstirea Hagigadar, prilejuit de sărbătorirea Hramului Bisericii închinat Adormirii Maicii Domnului, precum și de împlinirea a 620 de ani de la înființarea Episcopiei Armene la Suceava și a 500 de ani de la târnosirea Bisericii Armene Sfânta Cruce din Suceava.

Cu acest prilej, pe 15 august va avea loc și o liturghie arhierească oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România.

Programul liturgic se va desfășura conform următorului orar, cu respectarea măsurilor sanitare: sâmbătă, 14 august: ora 16:00 – Biserica Armeană „Sfântul Simeon”, Slujba Vecerniei; ora 17:00 – Biserica Armeană „Sfânta Cruce”, Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de Preasfinția Sa Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, cu prilejul împlinirii a 500 de ani de la târnosirea Bisericii; Slujba de pomenire a ctitorilor, binefăcătorilor și vrednicilor de pomenire slujitori ai acestui lăcaș, după care se vor face tradiționalele „urechiușe” în curtea bisericii prin grija Consiliului Parohial Suceava, și se va organiza o expoziție, dedicată jubileului Bisericii.

 

·        Racla cu moaștele Sfântului Ioan Botezătorul va fi adusă la Suceava

Duminică, pe 15 august, la ora 10:00, la Mănăstirea Hagigadar este programată Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de Preasfinția Sa Episcop Datev Hagopian, în coslujire cu preoții din cadrul eparhiei armene. Cu prilejul Hramului va fi adusă, la Mănăstirea Hagigadar, racla cu moaștele Sfântului Ioan Botezătorul de la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din București, „spre bucuria sufletească a celor care cu aleasă simțire și mare nădejde își caută împlinirea dorințelor în acest lăcaș de închinăciune”. La ora 14:00 va avea loc agapa tradițională, lansarea cărții „Biserica Armeană Sf. Cruce - 500 de ani”, precum și conferire medaliilor jubiliare.

În cea de-a treia zi de sărbătoare, luni, 16 august, la ora 10:00, la Mănăstirea Zamca va avea loc slujba de pomenire a morților.

„Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca să vă călăuzească pașii pe drumuri liniștite către acest loc binecuvântat”, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Armene din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pelerinaj și liturghie arhierească oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Datev Hagopian, pe 15 august, la Mănăstirea Hagigadar.
 Vizualizări articol: 1226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pelerinaj și liturghie arhierească oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Datev Hagopian, pe 15 august, la Mănăstirea Hagigadar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei