Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 178 (7790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Curs de prim ajutor organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni

Luni, 2 August 2021 (13:00:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

50 de tineri de la mai multe parohii din municipiul Suceava și împrejurimi au participat duminică, 1 august 2021, în aer liber, în curtea Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Sfântu Ilie, unul dintre Centrele de Tineret din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, la un curs de prim ajutor organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), cu ajutorul voluntarilor de la Asociația „Caravana cu Medici”.

Tinerii suceveni au primit informații importante despre cum pot să salveze vieți, cum pot să acorde primul ajutor în caz de urgență persoanelor care au nevoie. Pr. Justinian-Remus A. Cojocar, coordonatorul ATOS, a spus că fiecare tânăr în parte a fost instruit și a exersat practic manevrele de ajutor în caz de urgență: stop cardio-respirator, pierderea stării de conștiență, hemoragii, luxații și entorse, arsuri (în caz de electrocutare și insolație), înec și au simulat masajul cardiac.

Cu ajutorul voluntarilor de la Asociația „Caravana cu medici”, tinerii suceveni au învățat și care sunt pașii care trebuie urmați pentru așezarea unei persoane rănite în poziția laterală de siguranță.

Pr. Justinian-Remus A. Cojocar a mai completat că acțiunea organizată în prima zi din august face parte dintr-o multitudine de activități educative, scopul fiind pregătirea tinerilor pentru viață. „E vital ca fiecare să știe ce să facă în caz de urgență și să acorde primul ajutor celor de lângă noi aflați în dificultate. Astfel, putem salva vieți. Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a dăruit sănătate și am reușit să ducem la bun sfârșit această activitate. Mulțumim Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru binecuvântare. Mulțumim pr. Aristarch Cojocar de la Biserica <Sf. Ap. Petru și Pavel> pentru ospitalitate. Mulțumim voluntarilor de la Asociația <Caravana cu Medici> pentru sprijin și colaborare și nu în ultimul rând tinerilor pentru receptivitate”, este mesajul transmis de pr. Justinian-Remus A. Cojocar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curs de prim ajutor organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni.
 Vizualizări articol: 950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curs de prim ajutor organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei