Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 151 (7763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noul spital din Fălticeni mai are nevoie doar de un aviz pentru a deveni funcțional

Joi, 1 Iulie 2021 (11:56:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul spital din Fălticeni a primit miercuri, 30 iunie, autorizația sanitară de funcționare de la DSP. În baza acestui act, reprezentanții unității medicale din Fălticeni pot depune dosarul pentru obținerea autorizației de mediu și imediat ce o primesc se pot muta. Acest lucru s-ar putea întâmpla chiar săptămâna viitoare, ceea ce înseamnă că spitalul va putea primi pacienți. ”Totul este pregătit, curățenia este făcută, imediat ce primim autorizația de mediu ne putem muta și putem începe activitatea în noul spital”, a declarat directorul spitalului, dr. Vlad Alexandru Morariu. Autorizația care i-a ținut cel mai mult în loc, cea de securitate la incendiu, a fost eliberată pe data de 28 mai.

Noul Spital Municipal Fălticeni este una dintre investițiile care s-au efectuat cel mai greu în județul Suceava. Lucrările au demarat în 1991, când s-a turnat fundația, apoi au fost abandonate până în 2007, când s-a licitat din nou proiectarea. În 2010 s-a licitat execuția pe noul proiect și procedura a durat atunci circa 9 luni, fiind finalizată în 2011. Atunci a reînceput teoretic și construcția, dar primii bani s-au dat abia din 2012. Din 2013-2014 s-a accelerat ritmul lucrărilor și construcția a fost finalizată anul trecut, dar recepția încă nu-i gata. Aparatura medicală și echipamentele sunt instalate și gata a fi folosite, gradul de acoperire cu personal medical este de circa 80%, mai ridicat față de alte spitale din județ și din țară, astfel încât totul este pregătit pentru a deveni funcțional.

 

·       Construcția noului spital a depășit-o, ca durată, pe cea a combinatului Petromidia și a Palatului Parlamentului

 

După mutare, actuala clădire, care funcționează ca spital din 1860, ar urma să fie dărâmată și în locul ei să se construiască o parcare. În noua clădire vor fi mutate toate secțiile spitalului, cu excepția celei de Boli Infecțioase, care va funcționa în pavilionul în care acum este Maternitatea. Imobilul, o fostă școală, este complet reabilitat. Secția TBC și cea de Îngrijiri Paliative, de la Vadu Moldovei, rămân în actualele clădiri.

Noul spital va avea 250 de paturi și toate dotările necesare unei unități spitalicești din anul 2021 - săli de operație cu aparatură performantă, saloane cu sistem de ventilație și grupuri sanitare individuale, circuite pentru fluide medicale, sistem de detecție, alarmare și stingere a incendiilor etc. Secția de terapie intensivă (ATI) are 20 de paturi, cu posibilitate de extindere până la 50, la nevoie.

Unitatea medicală va deservi o populație de circa 150.000 de persoane din Fălticeni și localitățile învecinate.

Pentru o mai bună înțelegere a perioadei de 30 de ani care a fost necesară construirii unui spital nou, cu 250 de paturi, la Fălticeni, menționăm că lucrările la combinatul Petromidia au durat 13 ani, în condițiile în care 37 de hectare din suprafața totală de 480 de hectare au fost recuperate din mare, iar proiectarea și construcția au avut loc între anii 1975-1977. Palatul Parlamentului, a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume și cea mai grea clădire din lume, a fost construit în 17 ani, între anii 1980-1997.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul spital din Fălticeni mai are nevoie doar de un aviz pentru a deveni funcțional.
 Vizualizări articol: 1064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noul spital din Fălticeni mai are nevoie doar de un aviz pentru a deveni funcțional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei