Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 151 (7763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Turiștii suceveni pot merge în Grecia fără a fi testați obligatoriu la frontieră

Joi, 1 Iulie 2021 (12:10:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Turiștii suceveni care merg în vacanță în Grecia nu vor fi testați obligatoriu la frontieră. O informație în acest sens a apărut pe mai multe surse și a fost atribuită Ministerului Afacerilor Externe. Ulterior, s-a spus că a fost vorba de o traducere eronată a Ambasadei României la Atena. De altfel, în dimineața zilei de joi am luat legătura cu mai mulți suceveni care mergeau spre Grecia, iar aceștia ne-au precizat că au trecut frontiera statului elen în doar câteva minute, fără a fi testați. Practic, regulile de intrare în Grecia nu s-au modificat, iar testarea la punctele de trecere a graniței se va face aleatoriu, ca până acum. Aceste precizări au venit din partea Ambasadei Greciei la București.

Toată nebunia a plecat după ce Ministerul Afacerilor Externe de la București a transmis miercuri seara că toți cetățenii, indiferent de țara de origine, care merg cu mașina de la 1 iulie în vacanță în Grecia vor fi testați la punctele de frontieră indiferent dacă au fost vaccinați sau nu anti-Covid.
Purtătoarea de cuvânt a MAE a anunțat miercuri seară că Grecia impune noi reguli pentru turiștii care vor să intre în țară: toți cei care intră în țară pe cale terestră vor fi testați la Covid-19, indiferent dacă au fost vaccinați sau au trecut prin boală, iar cei care au un rezultat pozitiv vor sta în carantină 10 zile dacă nu sunt vaccinați și 7 dacă sunt vaccinați.
”A fost introdusă obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de statul de origine! Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile la locul de domiciliu sau la o locație stabilită de autoritățile elene. Persoanele confirmate pozitiv la aceste teste, dar care au fost imunizate complet (14 zile de administrarea celei de-a doua doze ori a dozei unice pentru serul Johnson&Johnson), sunt supuse unei perioade de carantină de doar 7 zile. În ultima zi de carantină, toate aceste categorii de persoane vor fi supuse unui test tip PCR”, se arăta în informarea publicată miercuri de MAE și care a declanșat o adevărată isterie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turiștii suceveni pot merge în Grecia fără a fi testați obligatoriu la frontieră.
 Vizualizări articol: 1481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Turiștii suceveni pot merge în Grecia fără a fi testați obligatoriu la frontieră5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei