Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 86 (7698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Angelica Fădor crede că proiectul Autostrăzii Nordului, Suceava - Baia Mare, va fi accelerat de actuala guvernare

Marţi, 13 Aprilie 2021 (16:08:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a discutat, marți, cu directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Mariana Ioniță, despre progresul în ceea ce privește proiectul Autostrăzii Nordului, Suceava – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei - Baia Mare. De precizat că pentru acest proiect, Angelica Fădor a inițiat o lege care este în vigoare în momentul de față.

Fădor a declarat că în cadrul întâlnirii de la CNAIR a primit asigurări că acest proiect se află în grafic și că, potrivit contractului, în vara anului viitor vor fi predate studiile de fezabilitate.

Deputatul liberal sucevean a precizat că pentru lotul 3, Suceava - Vatra Dornei, de 107 kilometri, lucrarea a fost câștigată de asocierea Best Consulting & Design SRL și Ingeneria Specializada Obra Civil e Industrial SA, pentru prețul de 14,475 milioane de lei, cu finanțare asigurată 85% din fonduri externe nerambursabile și 15% cofinanțare națională. Lucrările vor începe din data de 28 aprilie 2021, având ca termen de predare 28 iunie 2022.

De asemenea, pentru lotul 2, Vatra Dornei - Bistrița, de 83 de kilometri, proiectantul este Explan SRL, care va realiza lucrarea pentru 15,79 milioane de lei, din care 85% sunt fonduri externe nerambursabile, iar ordinul de începere a lucrărilor va fi în 22 aprilie, cu termen de predare în 22 iunie 2022.

Angelica Fădor a mai spus că în ceea ce privește primul lot al acestui drum de mare viteză, Bistrița - Baia Mare, de 145 de kilometri, unde rezultatul licitației a fost contestat, Curtea de Apel a respins contestația și urmează să fie reevaluată oferta câștigătoare și semnat contractul de execuție în circa o lună de zile.

„Sunt vești bune de la CNAIR care confirmă astfel că se încep studiile de fezabilitate pentru cele trei tronsoane ale Autostrăzii Nordului, un proiect pe care, în calitate de parlamentar de Suceava, l-am inițiat și susținut în Parlament și a devenit lege.

Vom avea în curând vești și de la Consiliul Județean Suceava pentru studiul de fezabilitate al șoselei de centură Gura Humorului. Iar președintele Consiliului Județean Suceava, domnul Gheorghe Flutur, face toate demersurile pentru ca acest drum să fie o realitate în cel mai scurt timp posibil”, a declarat deputatul PNL de Suceava. Ea a spus că are încredere că proiectul acestei autostrăzi va fi mult accelerat pentru că actuala guvernare este decisă să dezvolte infrastructura de transporturi care este deficitară. „Îmi doresc ca acest proiect să intre mai repede în procedurile de atribuire a lucrărilor de construcție. Este foarte important pentru noi ca acest drum să fie cât mai repede realizat pentru dezvoltarea zonei, atragerea de investiții și de turiști”, a spus Angelica Fădor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor crede că proiectul Autostrăzii Nordului, Suceava - Baia Mare, va fi accelerat de actuala guvernare.
 Vizualizări articol: 1201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelica Fădor crede că proiectul Autostrăzii Nordului, Suceava - Baia Mare, va fi accelerat de actuala guvernare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei