Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 86 (7698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Istoria scrisă frumos. Să scriem caligrafic despre personalități ale Bucovinei”, concurs cu premii, lansat de Muzeul Național al Bucovinei

Marţi, 13 Aprilie 2021 (10:45:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Național al Bucovineia lansat recent o nouă provocare pentru vizitatorii săi virtuali și nu numai: proiectul educațional - concurs „Istoria scrisă frumos. Să scriem caligrafic despre personalități ale Bucovinei”. În acest fel, muzeul sucevean își diversifică oferta de programe online cu caracter educativ.  

Noul proiect de educație muzeală urmărește cunoașterea de către participanți a personalităților care au marcat istoria Bucovinei. Totodată, proiectul își propune să dezvolte pasiunea copiilor și adolescenților pentru scrisul de mână. Arta de a scrie citeț și frumos este o formă de exprimare artistică. Scrisul de mână, caligrafic îți permite să creezi opere de artă prin realizarea unor litere pe hârtie într-un mod deosebit, cu ajutorul instrumentelor de scris.

În perioada aprilie-mai 2021, Muzeul Național al Bucovinei vă invită să descoperiți personalitățile care au marcat istoria Bucovinei și să le descrieți, exersând scrisul frumos, în cadrul proiectului educațional organizat online, pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie. Cu această ocazie, prietenii muzeului și ai istoriei pasionați ai scrisului frumos își vor putea arăta măiestria în arta caligrafiei.

 

·       Se pot folosi orice fel de instrumente de scris: stilou, toc, pană, pix cu vârf subțire

 

Organizatorii au transmis că cine dorește să participe la concurs trebuie să copieze caligrafic, pe o coală de hârtie A4, un fragment, la alegere, despre o personalitate a Bucovinei. Elena Axinte, inspector de specialitate în cadrul Biroului Educație, Marketing și Comunicare, inițiatoarea proiectului, le recomandă celor care doresc să participe să aleagă un text semnificativ despre personalitatea aleasă, găsind informații pe site-ul Muzeului Național al Bucovinei sau pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie din Suceava, unde sunt evocate personalități din această zonă: Sextil Pușcariu, Epaminonda Bucevschi, Ciprian Porumbescu, Franz Ritter von des Loges, Karl A. Romstorfer, Simion Florea Marian, Dimitrie Marmeliuc, Eusebie Popovici, Dionisie Bejan, Octav Monoranu, Grigore Foit, Ion Grigore și alții. Cerințele pentru participanți: Textul ales va fi caligrafiat pe o coală de hârtie, a cărei grosime va împiedica cerneala să străpungă hârtia. Va conține diacritice și va avea maximum 150 de cuvinte. Este permis scrisul cu cerneală colorată. Organizatorii încurajează, de asemenea, îmbinarea scrisului cu elemente decorative. Proiectul se adresează elevilor, pe două categorii de vârstă: participanți de 9-12 ani și de 13-18 ani. Este permisă doar scrierea de mână. Se pot folosi orice fel de instrumente de scris: stilou, toc, pană, pix cu vârf subțire. Lucrările realizate vor fi aduse la Muzeul de Istorie din Suceava. Cei care nu pot ajunge la sediul muzeului, pot fotografia lucrările cu rezoluție bună și le pot trimite prin e-mail la marketing@muzeulbucovinei.ro, până la data de 31 mai 2021. Lucrările vor fi etichetate cu numele autorului, vârsta, clasa și școala. Lucrările vor fi postate pe pagina de Facebook, iar cele mai frumoase vor fi premiate. Evaluarea va fi realizată de specialiști ai muzeului, iar premiile se vor acorda ținându-se cont de cele două categorii de vârstă participante.

Reprezentanții Biroului Educație, Marketing și Comunicare din cadrul

Muzeului Național al Bucovinei au spus că lucrările realizate de elevi vor face obiectul unui eveniment expozițional, organizat de Muzeul Național al Bucovinei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Istoria scrisă frumos. Să scriem caligrafic despre personalități ale Bucovinei”, concurs cu premii, lansat de Muzeul Național al Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1100 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Istoria scrisă frumos. Să scriem caligrafic despre personalități ale Bucovinei”, concurs cu premii, lansat de Muzeul Național al Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei