Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 86 (7698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Lumea normală... şi sălbăticia!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Derby-ul planetar dintre Real de Madrid şi FC Barcelona, arhicunoscutul "El Clasico", ajuns la episodul 246 (!!!), a adus la prima sa prezenţă din 2021 în casele noastre o bătălie realmente pe viaţă şi pe moarte, întrucât soarta titlului din La Liga depindea în considerabilă măsură de rezultatul acestei încleştări. Băieţii ăia din teren, a căror valoare cumulată depăşeşte miliardul (poate chiar două!) de euro, au jucat cel mai important meci al sezonului lor intern într-un spirit de fair play absolut firesc pentru fiecare dintre ei, năucitor pentru noi, cei obişnuiţi cu golănealafără sfârşit, cu violenţă şi fizică, şi verbală, cu mârlănia. Până şi din situaţiile care au adus ceva tensiune cei implicaţi au ieşit elegant şi demn şi şi-au văzut în continuare de treabă, depăşind momentele tensionate cu demnitatea pe care adevăraţii profesionişti, care-şi respecta meseria cu sfinţenie, o au până în ultima lor fibră. Cei care aţi văzut meciul, cu siguranţă că aţi rămas marcaţi, cum am rămas şi eu, de cataclismul natural abătut asupra celor prezenţi în repriză a doua, când furtuna aia de ploaie şi zăpadă (nu era o simplă lapoviţă, erau cascade de zeamă de o consistenţă ciudată prăvălindu-se din ceruri) l-a adus pe Leo Messi în pragul unei crize de hipotermie, sărăcuţul de el tremurând, chiar zgâlţâindu-se,  de parcă avea o formă severă de Parkinson, şi cerând un tricou uscat! A fost o imagine năucitoare, fără precedent în tot fotbalul pe care îl urmăresc de mai bine de şase decenii. Despre meci ce aţi vrea să iasă din pixul unui fan al Real-ului? CăReal a fost net superioară (cel puţin în prima repriză)? Că cerşeala aia jenantă de penalty trebuia sancţionatăcu galben dat cerşetorului? Că Benzema poate face oricâte prostii de acum încolo, fiindcă golul dat cu călcâiul duşmanilor noştri îl face erou pe veci? Pot să scriu prostii d-astea până la următorul El Clasico! Vreau însă să închei cu o constatare dramatică şi umilitoare. Aţi văzut ce turna din ceruri, da? Ştiţi că meciul s-a jucat pe terenul secund, de antrenament, al Real-ului, unde joacă de obicei juniorii? Spuneţi-mi, vă rog, dacă aţi observat, în timpul diluviului, vreo bălticicămăcar cât o palmă! Adică toarnă vreo oră, torente, şi apa dispare de parcă nici nu stropise! Aşa arată terenurile normale din lumea normală. Vă invit să urmăriţi şi primul meci de la noi, când o să stropească niţel, şi o să înţelegeţi că suntem în sălbăticie, în comunaprimitivă, şi că până în Evul Mediu mai avem cale lungă de străbătut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lumea normală... şi sălbăticia!.
 Vizualizări articol: 1176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lumea normală... şi sălbăticia!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei