Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 22 (7634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un sucevean condamnat la 7 ani de închisoare în Italia, săltat a doua oară în baza unui mandat european

Joi, 28 Ianuarie 2021 (15:27:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din Salcea a fost ridicat de la domiciliu de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, în cursul zilei de miercuri, în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile italiene.

Adrian Caliniuc, în vârstă de 31 de ani, a fost reținut 24 de ore, de către procurorul de caz al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, în baza mandatului european. Ulterior, în ședința de joi, 28 ianuarie, Curtea de Apel Suceava a dispus arestarea provizorie a bărbatului din Salcea, pe o perioadă de 15 zile.

Cazul lui Adrian Caliniuc este interesant din mai multe puncte de vedere.

În anul 2019, pe numele său a mai fost emis un mandat european de arestare, în condițiile în care instanțele de judecată din Italia l-au condamnat definitiv la 7 ani de închisoare.

În mandatul european, Adrian Caliniuc, din Salcea, este acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de jaf organizat sau armat, constând în aceea că în data de 29 iulie 2011, împreună cu alţi complici, ar fi ameninţat o femeie cu un cuţit de bucătărie şi ar fi comis un jaf împotriva acesteia, încercând să intre în mod succesiv în casa sa după ce i-ar fi furat cheile. Tânărul a fost judecat de italieni pentru mai multe infracţiuni, inclusiv pentru complicitate la tâlhărie în recidivă şi furt din locuinţă şi prin efracţie, cu circumstanţe agravante, pedeapsa rezultantă fiind de 7 ani de închisoare.

Magistraţii de la Curtea de Apel Suceava nu au recunoscut însă atunci sentinţa. Ei au invocat, printre altele, articolul 163 alin. 1 lit. g din Legea nr. 302/2004, care face referire la situaţiile în care persoana condamnată nu a fost prezentă personal la judecată.

Tânărul din Salcea a fost însă menținut sub control judiciar, pe perioada în care  autorităţile italiene au solicitat recunoaşterea şi punerea în executare a sentinţei.

Având în vedere noul mandat, se va rejudeca cererea de extrădare a lui Adrian Caliniuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean condamnat la 7 ani de închisoare în Italia, săltat a doua oară în baza unui mandat european.
 Vizualizări articol: 1878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un sucevean condamnat la 7 ani de închisoare în Italia, săltat a doua oară în baza unui mandat european0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei