Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2020 - Anul XXV, nr. 258 (7563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prefectul de Suceava: „Perioada următoare va fi una grea pentru județul nostru”

Luni, 2 Noiembrie 2020 (14:07:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a atenționat, luni, că analizele și statisticile zilnice privind incidența cazurilor pozitive Covid-19 la mia de locuitori, înregistrate la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județ, întocmită și prezentată de către Direcția de Sănătate Publică, arată că perioada următoare „va fi una grea pentru județul nostru”. „Proiecțiile realizate, contextul epidemiologic actual la nivel național arată că va crește numărul cazurilor, va crește numărul localităților pentru care se vor impune restricții, va fi o presiune constantă pe sistemul medical. Consider că este timpul să fim responsabili cu toții, să respectăm, cu cea mai mare rigurozitate, toate regulile sanitare în vigoare, numai așa putem evita o închidere totală a activităților economice, sociale și educaționale, numai așa vom putea evita o carantinare a unor localități din județ”, a transmis prefectul.

De asemenea, acesta a anunțat că, în contextul creșterii numărului de persoane infectate cu noul coronarivus, a solicitat intensificarea acțiunilor de control în context Covid-19, în acele zone care prin profilul de activitate generează un aflux sporit de persoane și unde implicit crește riscul nerespectării măsurilor de distanțare socială și de protecție individuală.

Moldovan a subliniat că epidemia este „la cea mai mare intensitate de la debutul său”, la nivel național și implicit, la nivelul județului Suceava.

El recomandă sucevenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin surse oficiale, să apeleze cu încredere la recomandările și opiniile specialiștilor, „pentru că realitatea ne arată că indiferent de opinia personală față de acest virus, acesta se răspândește printre noi cu o viteză amețitoare, cu un puternic impact nedorit la nivel social și economic. Cifrele au început să crească și în județul Suceava, mult mai repede decât ne-am fi așteptat, astăzi înregistrând un număr de 1.488 de cazuri active”.

Pe de altă parte, prefectul de Suceava consideră că măsurile sanitare de prevenție luate în unele dintre localitățile din județ, încă din debutul lunii septembrie, au făcut ca astăzi incidența răspândirii virusului în județ să fie stabilă, ceea ce ne-ar permite, „în situația respectării masurilor de către noi toți, să privim cu încredere în viitor”.

 

·      „Este trist că identificăm permanent situații de încălcare a legii”

„Vă mulțumesc și îi felicit pe aceia dintre dumneavoastră care respectați cu strictețe măsurile sanitare și aveți grijă de sănătatea voastră și a familiei, precum și a celor din jur. Din păcate, însă, când este vorba de o boală infecțioasă nouă, cu răspândire comunitară accelerată, nu este suficient ca doar unii dintre noi să respecte recomandările și măsurile sanitare. În ultima perioadă, constatăm că sunt o serie de persoane, agenți economici, instituții, care nu respectă regulile și care, în mod intenționat, și-au asumat să le încalce. Sunt persoane care nu poartă masca de protecție, sunt persoane care organizează evenimente private în această perioadă delicată, în mod ilegal, sunt persoane care participă la aceste evenimente, unele dintre ele lucrând chiar în instituții publice.     Instituțiile cu atribuții în verificarea respectării măsurilor sanitare în vigoare sunt în teren permanent pentru identificarea persoanelor și a operatorilor economici care nu respectă regulile, cu scopul de a-i atenționa și, bineînțeles, de a-i sancționa, după caz. Este trist că identificăm permanent astfel de situații de încălcare a legii și, implicit, de punere în pericol a sănătății noastre, a tuturor”, a spus Alexandru Moldovan.

Acesta a mai spus că se așteaptă ca, odată cu creșterea numărului de noi infectări în județ, să crească și numărul localităților care vor depăși rata de incidență de 1.5 și de 3 la mia de locuitori, și pentru care, conform legii, vor fi impuse noi restricții, cu impact asupra activității economice și sociale a comunităților respective. Prefectul afirmă că deși autoritățile nu-și doresc noi măsuri restrictive, care au impact asupra economiei județului, asupra situației cetățenilor sau firmelor care își desfășoară activitatea în județ, doar respectarea măsurilor sanitare ar permite desfășurarea în continuare a tuturor activităților, ar permite funcționarea școlilor, a firmelor, a transportului public, a altor activități cotidiene. „Este atât de simplu, stă în puterea noastră”, a mai spus prefectul de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul de Suceava: „Perioada următoare va fi una grea pentru județul nostru”.
 Vizualizări articol: 3407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul de Suceava: „Perioada următoare va fi una grea pentru județul nostru”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei