Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2020 - Anul XXV, nr. 258 (7563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ministrul Bogdan Gheorghiu și primarul Cătălin Coman au verificat lucrările la Muzeul Fălticenilor „Vasile Ciurea”

Luni, 2 Noiembrie 2020 (12:47:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu a efectuat, la sfârșitul săptămânii trecute, o vizită de lucru în municipiului Fălticeni, unde, împreună cu primarul Cătălin Coman, a verificat stadiul lucrărilor la clădirea Muzeului Fălticenilor ”Vasile Ciurea”.

Clădirea, emblematică pentru oraș, în care a funcționat Muzeul Fălticeni și apoi Biblioteca Municipală, este restaurată acum prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Este pentru prima dată din 1856 când la această clădire au loc astfel de reparații.

După vizita la acest obiectiv, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, s-a declarat mulțumit de cum decurg lucrările și a precizat că a susținut foarte mult realizarea acestui obiectiv.

„Sunt foarte mulțumit de ce am văzut aici. În domeniul patrimoniului există foarte multe proceduri care trebuie parcurse, iar unele au un drum mai greoi, dar cât am putut am simplificat acest parcurs, pentru a ne putea încadra în termenul de finalizare, martie 2021. Atât timp cât și finanțarea va fi în termen, ne vom întâlni aici în martie anul viitor pentru a inaugura acest obiectiv. În România sunt peste 33 de mii de obiective de patrimoniu, însă foarte puține sunt restaurate. Cu pași mărunți, vom începe restaurarea acestora, iar ca dovadă, iată, încă o clădire de patrimoniu va fi restaurată aici la Fălticeni și ulterior destinația va fi una culturală. Am fost încântat să aflu că un demisol care zăcea nefuncțional va fi transformat într-o cafenea culturală. Îl felicit pe domnul primar pentru implicarea în acest proiect și pentru ambiția de finaliza lucrările la termen”, a spus Gheorghiu. El a precizat că în alte locații a văzut obiective care „au zăcut” mulți ani în șantiere începute și neterminate, cel mai proeminent exemplu fiind cel al Muzeului Național de Istorie al României. „Eu ca ministru văd foarte des șantiere, pe zona de restaurare, începute și lăsate în paragină, dar aici la Fălticeni avem o clădire de patrimoniu care se va restaura în termenul propus inițial, ceea ce este foarte bine ținând cont de vremurile pe care le trăim acum”, a precizat Bogdan Gheorghiu.

La rândul său, primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat că proiectul pentru reabilitarea integrală a clădirii muzeului, în care acum funcționează biblioteca, a fost posibil cu sprijinul Guvernului României. „Este o clădire care reprezintă un pol important pentru tot ceea ce înseamnă activitate culturală derulată în Fălticeni. Nouă clădire va avea atât structura de bibliotecă municipală, pentru a fi pusă la dispoziția tuturor iubitorilor de carte din municipiul nostru și nu numai, dar și de muzeu, al cărui patrimoniu se află în alte unități muzeale din oraș și pe care ni le propunem să le aducem acasă pentru ca istoria noastră să fie vizibilă și apreciată de toți cei care ne vizitează municipiul. Vreau să-imulțumesc domnului ministru care a inspectat lucrările de reabilitare, pentru sprijinul necondiționat pe care ni l-a dat”, a declarat Cătălin Coman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Bogdan Gheorghiu și primarul Cătălin Coman au verificat lucrările la Muzeul Fălticenilor „Vasile Ciurea”.
 Vizualizări articol: 1185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ministrul Bogdan Gheorghiu și primarul Cătălin Coman au verificat lucrările la Muzeul Fălticenilor „Vasile Ciurea”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei