Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2020 - Anul XXV, nr. 254 (7559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dr. Alexandru Calancea va coordona activitatea tuturor spitalelor din judeţul Suceava

Miercuri, 28 Octombrie 2020 (18:40:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, dr. Alexandru Calancea, va coordona întreaga activitate a unităților medicale din județul Suceava, în vederea asigurării suportului medical necesar patologiei Covid și non-Covid. Decizia a fost luată în ședința de miercuri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocată de prefectul Alexandru Moldovan și la care au participat managerii spitalelor din județ.

În cadrul aceleiaşi şedinţe a fost aprobat şi un plan de coordonare a unităților sanitare județene implicate în gestionarea pandemiei COVID-19. Prefectul a precizat că CJSU a adoptat o hotărâre prin care dr. Alexandru Calancea va asigura coordonarea integrată cu privire la măsurile care trebuie dispuse la nivelul unităților medicale din sistemul public al județului Suceava, în vederea aplicării unitare a dispozițiilor autorităților publice centrale cu rol principal și de coordonare în prevenirea și combaterea infecțiilor cu coronavirus.

„Sub o coordonare unitară vom identifica şi vom depunem toate diligenţele instituţionale în vederea rezolvării problemelor care pot să apară în combaterea infecţiilor”, a spus Alexandru Moldovan. Trebuie precizat că patru spitale din judeţul Suceava, respectiv cele din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Siret au devenit spitale suport Covid. De asemenea, Spitalul Municipal din Fălticeni a devenit spital suport pentru patologia non-Covid. La rândul său, dr. Alexandru Calancea a explicat că va avea o misiune extrem de dificilă, dar în același timp benefică pentru întreg județul Suceava şi pentru activitatea medicală la nivel de județ. „Această activitate a patologiei Covid și non-Covid sub o singură coordonare, în strânsă legătură cu DSP Suceava, nu va fi un dispecerat. Dorim să creăm o echipă din reprezentanții instituțiilor implicate în această activitate, medicii de familie, Serviciul de Ambulanță Județean, directorii medicali coordonatorii Covid din spitalele implicate, medici specialiști UPU, reprezentanți ai DSP, astfel încât la nivelul întregului județ să menținem ordinea în sistemul sanitar. Ne dorim foarte mult să oferim un acces echitabil și facil tuturor patologiilor din acest județ, Covid și non-Covid. El a spus că îşi doreşte să menţină la nivelul județului Suceava capacitatea și posibilitatea de a trata în condiții normale toate urgențele medico-chirurgicale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dr. Alexandru Calancea va coordona activitatea tuturor spitalelor din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dr. Alexandru Calancea va coordona activitatea tuturor spitalelor din judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei