Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2020 - Anul XXV, nr. 254 (7559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur anunţă că centura Rădăuţiului va fi finalizată în decembrie

Miercuri, 28 Octombrie 2020 (17:23:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că pe noua şosea de centură a municipiului Rădăuţi se va putea circula începând cu luna decembrie 2020. Gheorghe Flutur a fost prezent, miercuri, pe şantierul şoselei de centură din Rădăuţi, precizând că lucrările sunt finalizate în proporţie de 91%. Flutur a spus că dacă vremea permite, constructorul a anunţat că în prima parte a lunii decembrie va finaliza lucrările.

El a arătat că pentru finalizarea investiţiei, Guvernul României a emis o hotărâre pentru exproprierea unor terenuri în vederea relocării unor conducte de gaze naturale. În acelaşi timp, preşedintele CJ Suceava a amintit că şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi are o lungime de 16,7 kilometri, valoarea investiției fiind de peste 21 de milioane de euro. „Este important că acum se lucrează la sensurile giratorii. Sunt șapte sensuri giratorii. Înțeleg să se lucrează și sunt în fază foarte avansată în momentul acesta. De asemenea, sunt peste 14 kilometri pe care s-a turnat covor asfaltic. Eu cred că având foarte multe utilaje concentrate aici, așa cum se poate observa, această centură se poate finaliza până la sfârșitul acestui an, o centură foarte necesară pentru municipiul Rădăuți”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a spus că la şedinţa în care noul primar al Rădăuţiului, Bogdan Loghin, a depus jurământul, l-a rugat pe acesta să facă o analiză privind semnalizările de trafic ale tuturor străzilor care se intersectează cu centura ocolitoare. „Asta deoarece am văzut că cei care construiesc centura au început și marcajele, premarcările, dar foarte important este ca şi municipiul Rădăuți să aibă marcaje, pe străzile locale de aici și la legăturile dintre acestea și centură, pentru fluidizarea traficului”, a arătat Flutur.

El a precizat că rădăuţenii aşteaptă finalizarea acestei centuri pentru scoaterea de urgenţă a traficului greu din acest municipiu, în special din zona centrală. „Acest lucru se va realiza în perioada următoare, dar va trebui o implicare foarte mare și a autorităților locale și în primul rând a celor de aici, din Rădăuți, dar și ale localităților satelit ale municipiului. Şi asta pentru că cele șapte sensuri giratorii fac legătura cu localităţile Dornești, Marginea, Volovăț sau Horodnic de Sus”, a spus Gheorghe Flutur. El a ţinut să amintească faptul că bazele acestui proiect al centurii au fost puse încă din anii 2011-2012 când a fost licitată această investiţie, după care a existat o pauză, între 2012 și 2018, când lucrările nu au fost finanțate. Șeful administrației județene a declarat că lucrările au fost reluate în anul 2018. „În acest an au fost alocate sume foarte importante de bani pentru finanțarea acestei lucrări și va fi un câștig uriaș pentru întreaga zonă a Rădăuțiului. Este o investiție care înseamnă dezvoltare economică pentru toată zona”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunţă că centura Rădăuţiului va fi finalizată în decembrie.
 Vizualizări articol: 1138 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Flutur anunţă că centura Rădăuţiului va fi finalizată în decembrie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei