Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 aug 2020 - Anul XXV, nr. 180 (7485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Nebunie la Palma, cu grătare, fără măști sau distanțare socială, dar și fără picior de polițist sau jandarm

Luni, 3 August 2020 (09:46:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Imaginile cu zeci de oameni care stau la grămadă, majoritatea dintre ei fără măști de protecție, devin o obișnuință și pentru Bucovina. Duminică, în pasul Ciumârna, zonă cunoscută mai mult drept Palma după monumentul ridicat acolo de constructorii drumului Sucevița – Vatra Moldoviței – Sadova, era o frenezie asemănătoare cu ceea ce se petrece pe litoralul românesc de la Marea Neagră. Circulația rutieră se desfășura cu mare greutate din cauza mașinilor parcate pe o parte și cealaltă a șoselei. Și nu erau puține mașini, ci de ordinul sutelor, aliniate după cum a considerat fiecare șofer. Iar cozile spre Sucevița, respectiv Ciumârna se întindeau pe sute de metri.

Și cum mașinile nu au venit goale, mii de oameni s-au perindat duminică prin zonă, cei mai mulți dintre ei fără a ține cont de nici o măsură de protecție pentru ei și cei din jur. Distanțarea socială lipsea aproape cu desăvârșire, iar măștile de protecție erau purtate de foarte puține persoane. Practic, oamenii stau la grămadă fără nici o teamă, dar și fără nici o responsabilitate, mulți dintre ei uitând cu în urmă cu câteva săptămâni Suceava și Bucovina era oaia neagră a României.

Aglomerația era în zona tirolianei, unde timpul de așteptare ajunsese la circa 3 ore, iar mulțimi mari de oameni așteptau să le vină rândul sau pur și simplu priveau gură-cască ce se petrece. Aceeași nebunie se putea observa și în jurul monumentului, unde grătarele cu mici și fleici sfârâiau de zor, iar la cozi și la mese lumea era adunată fără prea multe măsuri de protecție.

Și pentru ca totul să fie încununat de succes, o parte dintre cei care au ales să-și petreacă timpul liber la Palma nu au găsit altceva mai bun de făcut decât să urce pe monument pentru a se fotografia. În această situație a fost un adolescent care s-a urcat efectiv pe linia din Palmă (n.a. – monumentul) pentru ca amicii lui să-l fotografieze. Tot pe monument unii părinți și-au urcat copiii minori pentru a-i imortaliza într-o amintire de neuitat. Nimeni nu s-a gândit însă că acel monument nu a fost proiectat pentru ca oamenii să urce pe el și s-ar putea să cedeze și să provoace un accident cu urmări neprevăzute.

A surprins și lipsa forțelor de ordine. Timp de jumătate de oră cât am stat acolo, în acel furnicar din care se poate transmite oricând noul coronavirus, nu am observat nici măcar un echipaj de poliție sau jandarmerie. Poate or fi și ei în vacanță sau poate erau, la rândul lor, ascunși prin mulțimea de oameni de la Palma.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nebunie la Palma, cu grătare, fără măști sau distanțare socială, dar și fără picior de polițist sau jandarm.
 Vizualizări articol: 5368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Nebunie la Palma, cu grătare, fără măști sau distanțare socială, dar și fără picior de polițist sau jandarm3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei