Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mai 2020 - Anul XXV, nr. 120 (7425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Plângeri penale reciproce între șeful Centrului pentru Persoane cu Dizabilități de la Todirești și înlocuitorul acestuia

Luni, 25 Mai 2020 (12:50:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Plângeri penale reciproce între șeful Centrului de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoanele Adulte cu Dizabilităţi „O Nouă Şansă” Todireşti și înlocuitorul acestuia. Marius Boghian și Mara Toma se acuză că nu au luat măsurile necesare în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 în incinta centrului. Cei doi au depus plângeri unul împotriva celuilalt, iar dosarele au fost înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. În cursul zilei de luni, 25 mai, la această unitate de parchet a fost înregistrată o sesizare din partea lui Marius Boghian, în contrapondere la plângerea depusă de Mara Toma, cea care l-a înlocuit în fruntea centrului în perioada în care șeful de drept al unității s-a aflat în concediu medical, concediu de odihnă și izolare la domiciliu.

Într-un comunicat remis de procurori se arată că ultima plângere vizează un angajat al DGASPC Suceava, care nu a luat măsurile necesare în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, respectiv ”a refuzat testarea angajaţilor şi a beneficiarilor Centrului de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoanele Adulte cu Dizabilităţi O Nouă Şansă Todireşti, în pofida faptului că un angajat al centrului fusese confirmat pozitiv la testul COVID 19, iar o parte din beneficiari prezentau simptomele infecţiei cu virusul. De asemenea, angajatul în cauză nu şi-ar fi îndeplinit întocmai atribuţiile de serviciu şi nu ar fi respectat măsurile instituite prin reglementările legislative şi procedurile interne privitoare la prevenirea răspândirii COVID-19 în cadrul Centrului, punând astfel în pericol atât sănătatea beneficiarilor, cât şi pe cea a angajaţilor centrului rezidenţial”.

O plângere similară a fost depusă la aceeași unitate de parchet săptămâna trecută și, cel mai probabil, cele două dosare se vor conexa și se va constitui unul singur, iar ulterior se va lua o decizie.

În ambele cazuri, cercetările se vor desfăşura în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plângeri penale reciproce între șeful Centrului pentru Persoane cu Dizabilități de la Todirești și înlocuitorul acestuia.
 Vizualizări articol: 1804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plângeri penale reciproce între șeful Centrului pentru Persoane cu Dizabilități de la Todirești și înlocuitorul acestuia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei