Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mai 2020 - Anul XXV, nr. 116 (7421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primăria Fălticeni a cumpărat 125 de tablete pentru elevii care vor susţine examenele naţionale

Miercuri, 20 Mai 2020 (16:14:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Fălticeni a achiziţionat nu mai puţin de 125 de tablete destinate în principal elevilor din municipiu care vor susţine în această vară bacalaureatul şi evaluarea naţională. Primarul Cătălin Coman a spus că dispozitivele mobile au conectare la internet și au costat aproape 80.000 de lei. Tabletele au fost distribuite miercuri celor patru şcoli gimnaziale şi trei licee din Fălticeni.

Cătălin Coman a declarat că decizia administraţiei locale vine în sprijinul elevilor care provin din familii cu posibilităţi materiale limitate, pentru ca şi aceştia să-şi poată desfăşura activitatea şcolară pe platformele educaţionale, iar elevii din clasele terminale, principalii destinatari ai tabletelor, să aprofundeze mai bine materia de examen.

El a amintit că în continuare şcolile rămân închise, iar profesorii predau în sistem teleşcoală folosind diverse aplicaţii care facilitează transmisiile în direct pe telefoane mobile, laptopuri şi tablete. Cătălin Coman a explicat că s-a optat pentru tablete mari, de 10 inch, cu viteză mare de procesare a datelor şi viteză mare de conexiune la internet. Tabletele vor rămâne în proprietatea unităţilor de învăţământ, conducerea fiecărei şcoli urmând a stabili modul în care va face repartiţia către elevi, iar după desfăşurarea examenelor aceste dispozitive vor putea fi folosite de şcoli în alte activităţi didactice.

„Scopul principal al achiziţiei tabletelor este de a-i ajuta pe şcolarii şi liceenii din anii terminali, mai ales că unele familii nu îşi permit achiziţia unui astfel de dispozitiv, iar pregătirea elevilor este foarte importantă în această perioadă, în care învăţământul se face la distanţă. Achiziţia tabletelor a fost aprobată de Consiliul Local Fălticeni, costurile fiind suportate integral din bugetul local”, a declarat Cătălin Coman. El a adăugat că o problemă importantă pe care o gestionează Primăria Fălticeni este cea legată de revenirea la şcoală, în anumite condiţii, a elevilor care trebuie să îşi dea examenele şi pentru perioada de pregătire, care va începe pe 2 iunie. În acest sens, Coman a spus că, tot miercuri, cele şapte unităţi de învăţământ din Fălticeni au primit nouă termometre non-contact, achiziţionate tot din bugetul local, iar în perioada imediat următoare, la unităţile de învăţământ vor fi montate zece tunelurile de dezinfectare, câte unul la fiecare şcoală gimnazială şi câte două la fiecare colegiu, prin care vor trece persoanele care vor intra în şcoală.

„Ca primar vreau cele mai sigure condiţii pentru copiii şi profesorii în perioada de pregătire şi pe durata derulării examenelor. Fiecare punct de acces din fiecare unitate de învăţământ va fi dotat cu cel puţin un termometru digital non-contact, termometru cu care ar trebui să fie controlată fiecare persoană care intră în şcoală de către un asistent medical, din cadrul sistemului şcolar”, a încheiat Cătălin Coman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Fălticeni a cumpărat 125 de tablete pentru elevii care vor susţine examenele naţionale.
 Vizualizări articol: 1144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Fălticeni a cumpărat 125 de tablete pentru elevii care vor susţine examenele naţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei