Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mai 2020 - Anul XXV, nr. 116 (7421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Gânduri și impresii ale elevilor Colegiului Militar din Câmpulung despre lecțiile online

Miercuri, 20 Mai 2020 (10:31:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câțiva dintre elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, care s-au adaptat lecțiilor on-line și pentru care învățarea de la distanță a fost o experiență reușită, au decis să ne împărtășească câteva gânduri despre această nouă provocare.

Elevii învață acum cu ajutorul platformei Roarmy-Ilias, despre care spun că a devenit mediul propice pentru continuarea studiului.

„Mesajele elevilor Colegiului Național Militar <Ștefan cel Mare>demonstrează încă o dată cât de puternice sunt legăturile care se creează între elevi, cadre militare și profesori. Liceenii de astăzi reprezintă cea mai curajoasă generație pentru că au pus în așteptare adolescența în această perioadă plină de încercări”, a arătat Georgiana Lupu, purtător de cuvânt al instituției.

 

·        „Totul e mai frumos atunci când suntem împreună”

 

După mai multe săptămâni în care procesul educațional tradițional a fost suspendat, elevul fruntaș Ștefan Onofrei a menționat: „Aș vrea să pot spune că e ușor să fii elev pe timpul pandemiei. E o experiență nouă pentru noi și profesorii noștri, iar adevărul este că ne-am conformat repede cu îndeplinirea sarcinilor și predarea acestora la termen. Prezența la orele on-line este o plăcere pentru că suntem invitați la noi modalități de învățare care ne aduc mai aproape unul de altul în această perioadă dificilă. Dar asta nu înseamnă că nu ne lipsește liceul și oamenii cu care acum putem comunica doar prin intermediul unui ecran. Nu mai simțim emoția cu care așteptam profesorul să intre în clasă pentru că urma o ascultare, nu mai auzim sunetul fin al foilor la deschiderea catalogului, nu vom avea parte de celebrul <Astăzi vă închei mediile>. Nu putem compara momentele când suntem toți într-o conferință cu micile certuri din pauze sau cu ajutorul pe care ni-l ofeream unul altuia în timpul orelor de studiu. Totul e mai frumos atunci când suntem împreună”.

 

·        „Am conștientizat cât de mult ne-am atașat unii de alții”

 

Eleva fruntaș Ștefania Comăneci a descris experiența de până acum ca fiind o perioadă de conștientizare și maturizare.

 „Ca elevi de liceu militar, pandemia ne-a adus acasă, alături de părinți, ne-a alinat dorul, după o lungă despărțire și vizite prea scurte. Într-adevăr, nu ne mai trezim la ora 06:00, nu mai facem înviorare, am scăpat de sectoare și am trecut de la uniformă la o ținută lejeră. Însă, ne este dor de timpul petrecut alături de prieteni: să mâncăm împreună, să învățăm împreună,  să râdem noaptea înainte să ne culcăm. Liceul militar ne-a strâns din atâtea zone și ne-a adus împreună, ne-a unit, am devenit o mare familie. În aceste două luni, de când am plecat de la liceu, am conștientizat cât de mult ne-am atașat unii de alții”.

Chiar și elevii de clasa a IX-a și-au păstrat motivația și încrederea. Eleva Ana-Maria Cotleț a spus că inițial a fost copleșită de schimbare, dar apoi a reușit să se mobilizeze, iar eleva Alexia Ursuțu a menționat că i-a fost puțin dificil să înțelegă că tabla și creta s-au transformat în monitor și taste, dar orele on-line le oferă mai multă siguranță.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gânduri și impresii ale elevilor Colegiului Militar din Câmpulung despre lecțiile online.
 Vizualizări articol: 1462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gânduri și impresii ale elevilor Colegiului Militar din Câmpulung despre lecțiile online0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei