Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mai 2020 - Anul XXV, nr. 104 (7409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oamenii nu au cu ce ajunge la muncă în Suceava din cauză că transportul public este paralizat aproape complet

Miercuri, 6 Mai 2020 (11:32:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oameni din localități limitrofe Sucevei, Salcea, Plopeni, Dumbrăveni, Ipotești, Adâncata etc. au deja o lună șu jumătate de când nu mai au nici un măcar un mijloc de transport pe zi spre municipiul Suceava, fapt anormal chiar și în condiții de zonă de carantină. Nu s-a ținut cont că în fiecare localitate sunt destui angajați în domenii esențiale, care nu au încetat munca. Așa se face că cei care nu au mașini proprii stau de mai bine de o lună la mila unor cunoștințe, ori a celor care vor să îi ia la ocazie spre Suceava. S-a ajuns la această situație după ce firmele de transport care au licențe pe trasee au renunțat total la curse, fapt anormal chiar și în condițiile de acum.Oamenii înțeleg că nu pot avea microbuze din oră în oră, ca în condiții normale, însă au cerut în zadar să fie măcar una-două curse, la orele de plecat și întors de la serviciu.

 Iar de activitate de transport interzis total nu se poate vorbi, atâta timp cât în municipiul Suceava mai circulă autobuze, iar trenurile de navetă, chiar dacă foarte puține, circulă zilnic pentru navetiștii de la Câmpulung, Cacica, Liteni sau Dolhasca. Practic, firmele de transport nu au mai dorit să asigure mijloace de transport, pentru că sunt puțini călători și pentru că șoferii s-au temut să nu se îmbolnăvească. Iar asta încalcă din start principiul de traseu adjudecat și de asigurare a unui minim de curse.   

 

Primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu, ne-a declarat că nici un mijloc de transport nu mai circulă de o lună și jumătate dinspre Zvoriștea, Zamostea, Hănțești sau Adâncata spre Suceava.  

”Sunt oameni afectați, îi văd dimineață cum stau la ocazie, practic fiecare se descurcă cum poate, dar nu este normal să fie așa. Am cerut deja Consiliului Județean găsirea unei soluții și sperăm ca cel târziu pe 15 mai și această problemă a transportului să fie rezolvată”.

Primarul din Salcea, Ilie Lungu, ne-a confirmat și el că lipsa totală a mijloacelor de transport a făcut ca oamenii să nu aibă cu ce ajunge la muncă, iar consecința este că unii chiar au renunțat la serviciu.

Inclusiv oamenii care ar fi vrut să vină la cumpărături la un magazin mare din Suceava, măcar o dată pe lună, sunt văduviți de lipsa oricărei variante de transport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oamenii nu au cu ce ajunge la muncă în Suceava din cauză că transportul public este paralizat aproape complet.
 Vizualizări articol: 4137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Oamenii nu au cu ce ajunge la muncă în Suceava din cauză că transportul public este paralizat aproape complet5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei