Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mai 2020 - Anul XXV, nr. 104 (7409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Dor de amator (I)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am tot stat cu ochii pe sportul profesionist, din păcate doar la figurat, de-acum vine ”relaxarea” și deci e vremea să ne gândim și la noi, ăștia care mai facem o mișcare de plăcere, la nivel de amatori. Trebuie spus că lucrurile încă se joacă la nivel de decizii oficiale, până pe 15 mai fiecare încearcă să tragă spuza pe sportul lui. Ceea ce se știe clar este că s-a dat liber doar la sporturile individuale, și acestea numai cu respectarea unor condiții de distanțare socială. Cei care practică alergarea o făceau și până acum, în jurul blocului, deci aici doar se adaugă noi posibilități, cum ar fi alergarea în parc. Pentru că încă e interzisă deplasarea în afara localității fără un motiv întemeiat, s-a pronunțat explicit cuvântul ”ciclism”, avem așadar certitudinea unor oameni fericiți. Își cer drepturile și cei care practică drumețiile montane și alpinismul. Aici e cu dus-întors. Este clar că, pe lângă cei care chiar iubesc muntele, toată lumea și-ar descoperi pasiunea asta, pretext pentru niște grătare pe niște pajiști. Omenește, e de înțeles, dar nu cred că autoritățile își doresc convoaie de mașini pe drumurile spre munte. Să vedem dacă le vor putea stăvili. Un alt sport individual este înotul, iar Camelia Potec clamează dreptul oamenilor de a-și relua pasiunea. La o primă vedere, cu număr bine stabilit de persoane în bazine, ar părea viabil. Profesorul Rafila, luat pe nepregătite de o întrebare despre acest sport, mai întâi a zis că apa e cu clor, deci ar fi ceva sigur, apoi și-a dat seama că în bazin nu înghiți apa care inevitabil îți mai intră în gură, ci o scuipi înapoi. Cât timp nu e studiată problema, se va sufla și-n bazin! Sălile de fitness nu se vor deschide la 15 mai, sunt prea multe aparate cu contact prelungit, la care se transpiră abundent, iar pentru benzile de alergare  există alternativa în aer liber. În articolul viitor vom discuta despre tenis, un sport care este și individual, dar și pe echipe, atunci când se joacă la dublu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dor de amator (I).
 Vizualizări articol: 1190 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dor de amator (I)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei