Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mai 2020 - Anul XXV, nr. 104 (7409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Stan solicită demisia prefectului Alexandru Moldovan pe motiv că nu a rezolvat blocajul financiar al comunei Straja

Miercuri, 6 Mai 2020 (13:04:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a solicitat demisia prefectului județului, Alexandru Moldovan, pe motiv că acesta nu a rezolvat blocajul financiar al comunei Straja. Ioan Stan a declarat că au trecut mai bine de două luni de când i-a solicitat prefectului să se implice în rezolvarea situației financiare a comunei Straja, însă nu s-a rezolvat absolut nimic. Stan a amintit că această comună funcționează fără buget pe anul 2020, aflându-se în această situație din cauza viceprimarului PNL, care îndeplinește și funcția de președinte al comisiei de specialitate pentru buget din Consiliul Local, acesta refuzând cu îndârjire să-și îndeplinească atribuțiile care-i revin, fără să țină cont de nevoile comunei și nici de prevederile legale. „Posibil ca tocmai apartenența politică a domniei sale să împiedice rezolvarea acestei situații, acesta răspunzând probabil doar la comenzile șefului său, actualul președinte al Consiliului Județean și al PNL Suceava, cel care  a propus și numirea pe funcție a actualului prefect. În acest răstimp, încercând să se delimiteze de situația existentă la Straja, domnul prefect a considerat oportună solicitarea unui punct de vedere al Ministerului Afacerilor de Interne cu privire la respectiva chestiune, dar răspunsul primit nu a făcut nimic altceva decât să demonstreze că acesta  nici măcar nu își cunoaște atribuțiile de serviciu”, a spus liderul PSD Suceava. El a amintit și că ministrul de Interne a transmis un răspuns oficial pe această temă, în care se arată tranșant că Ministerul Afacerilor Interne nu are competența de a se pronunța asupra legalității sau ilegalității actelor emise de autoritățile administrației publice locale, exercitarea de către prefect a controlului de legalitate fiind realizată în virtutea calității sale de reprezentant al Guvernului în plan local. „Prin urmare, singura autoritate județeană în măsură a clarifica din punct de vedere juridic legalitatea celor întâmplate la Straja este Prefectura, doar că această instituție refuză cu obstinație să-și facă treaba. De ce?”, a întrebat Ioan Stan. El consideră că în actualul actualul context epidemic ar fi trebuit să existe o reacție imediată a instituțiilor abilitate, pentru ca Straja să aibă un buget pe care să-l poată folosi în combaterea și prevenția răspândirii noului coronavirus.  Stan a precizat că a aflat că prefectul „s-a arătat iritat” atunci când ministrul de Interne i-a cerut, la rândul său, o explicație despre ce se întâmplă cu bugetul comunei Straja. Liderul PSD Suceava a mai spus „datorită incompetenței de care a dat dovadă” şi a lipsei de interes pentru a rezolva această problemă, solicită imperativ demisia prefectului Alexandru Moldovan din această funcție și înlocuirea sa cu cineva responsabil și eficient.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stan solicită demisia prefectului Alexandru Moldovan pe motiv că nu a rezolvat blocajul financiar al comunei Straja.
 Vizualizări articol: 1218 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Stan solicită demisia prefectului Alexandru Moldovan pe motiv că nu a rezolvat blocajul financiar al comunei Straja1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei