Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2020 - Anul XXV, nr. 99 (7404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Focarul de la Suceava are și un avantaj: majoritatea cadrelor medicale sunt acum imune la COVID-19

Joi, 30 Aprilie 2020 (19:10:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Situația dramatică înregistrată la Suceava din cauza epidemiei de COVID-19 are și o parte bună, consideră cel care a fost pe parcursul lunii aprilie coordonatorul militar al Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, gen. dr. Ionel Oprea. Joi, la sfârșitul misiunii sale la Suceava, generalul Oprea a declarat, în legătură cu acest aspect, că rata ridicată a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în rândul personalului medical a dus la imunizarea acestuia prin trecerea prin boală. „Chiar dacă Spitalul Suceava a înregistrat, din nefericire, o rată mare a îmbolnăvirilor, aceasta acum conferă un avantaj. Ne așteptăm ca numărul de angajați ai acestui spital care posedă o imunitate dobândită la trecerea prin boală să fie substanțial și să asigure o protecție suplimentară”, a declarat, joi, în conferință de presă, gen. dr. Ionel Oprea.

Acesta a mai spus că în raportul pe care îl va prezenta, săptămâna viitoare, ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, va avea nu doar concluziile activității desfășurate aici pe parcursul lunii aprilie, ci și tot ceea ce s-a făcut în focarul de la Suceava pentru ca „lecțiile învățate să devină o platformă în baza căreia să putem reorganiza întreaga rețea de spitale județene din țară”. Dr. Oprea a arătat că epidemia de COVID-19 este în curs și va dura cel puțin până la sfârșitul acestui an, iar spitalele județene trebuie protejate și reglementată funcționarea lor în așa fel încât să nu mai apară situații precum cea de la Suceava. Medicul militar a subliniat apăsat că focar de COVID-19 în spital nu a apărut doar la Suceava, „ci și în celelalte spitale, binecunoscute la nivel național, tocmai datorită existenței unei realități care a fost demonstrată și în spitalele din celelalte țări din Europa și din afara continentului european”, anume că „aceste spitale de urgență nu au fost protejate eficient”.

Protecția de care a vorbit generalul ar urma să fie asigurată prin construcția unei secții separate de Terapie Intensivă la Spitalul Vechi, care să deservească doar secția de Boli Infecțioase, filtre de acces pentru personal pe circuitele COVID și non-COVID și menținerea acestor circuite, ca și a regulilor de protecție riguroase.

În ceea ce privește greșelile care au condus la apariția focarului de la Spitalul Suceava, gen. Oprea consideră că s-au făcut mult în urmă, când spitalul ar fi trebuit avertizat de specialiști asupra riscului de îmbolnăvire și a riscurilor funcționale, iar tot specialiștii ar fi trebuit să elaboreze planuri de atenționare și avertizare în baza cărora să fie mobilizate resurse de prevenire a apariției bolii. Aceste lucruri ar fi trebuit făcute la nivelul întregii țări, a afirmat generalul, nu doar la nivelul spitalului din Suceava.

Acesta a mai spus că relaxarea carantinării personalului va fi făcută de noua conducere a spitalului, după ce timp de 5-7 zile nu vor mai apărea noi îmbolnăviri și nu vor mai fi înregistrate incidente în ceea ce privește contactul necontrolat al colectivului cu societatea civilă, care ar putea duce la apariția de noi îmbolnăviri.

Gen. dr. Ionel Oprea a apreciat personalul Spitalului de Urgență Suceava drept „o echipă puternică ce poate asigura asistența medicală la nivelul cerut fără probleme”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Focarul de la Suceava are și un avantaj: majoritatea cadrelor medicale sunt acum imune la COVID-19.
 Vizualizări articol: 2769 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Focarul de la Suceava are și un avantaj: majoritatea cadrelor medicale sunt acum imune la COVID-193.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei