Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 apr 2020 - Anul XXV, nr. 89 (7394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul Suceava a raportat la DSP 10 decese COVID în 14 și 15 aprilie, dar oficial Grupul de Comunicare Strategică a comunicat doar unul, pe 14 aprilie

Joi, 16 Aprilie 2020 (14:50:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Informările oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică de la Guvern, din 15 și 16 aprilie, nu raportează nici un deces din cauza COVID-19 în județul Suceava. Ultimul deces raportat a fost în ziua de 14 aprilie, situație care poate fi privită optimist, în sensul că toate cazurile de infectare cu noul coronavirus sunt de gravitate ușoară și medie și pot fi ținute sub control.

În realitate, lucrurile nu stau chiar așa. Întrebat, joi, dacă în ultimele zile au decedat pacienți din cauza COVID-19, managerul Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, col. dr. Daniel Derioiu, a declarat că au fost înregistrate 6 astfel de decese în data de 14 aprilie (când oficial GCS a raportat doar unul) și 4 decese în 15 aprilie. Colonelul dr. Derioiu a precizat că situația este comunicată zilnic la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava și că nu au fost nici un fel de sincope în transmitere, aspect verificat după întrebările noastre în legătură cu asta. În 14 aprilie, au murit 6 pacienți cu vârsta între 52 și 82 de ani, iar în 15 aprilie, 4 pacienți cu vârsta între 61 și 83 de ani. Dr. Derioiu a subliniat că nu există nici cea mai mică intenție de a se ascunde situația îmbolnăvirilor și deceselor cu COVID din spital, dar este posibil să apară întârzieri în raportarea GCS deoarece metodologia de confirmare a DSP implică obligatoriu confruntarea datelor nominale cu decedații, transmise de spital, cu testele PCR pentru confirmare și raportare. Asta chiar dacă verificarea în acest sens este făcută și de spital, care raportează explicit decesele confirmate cu COVID-19. „Nu avem nici un interes să ascundem sau să mușamalizăm ceva. Prezint situația reală; lumea trebuie să știe exact cum stau lucrurile, să știe și să se păzească. Decalajul care apare la raportări vine probabil din metodologia diferită de confirmare și raportare a cazurilor certe de COVID”, a afirmat managerul spitalului.

Oficial, în județul Suceava GCS a raportat 82 de decese ale unor persoane confirmate cu COVID-19. Cu cele 10 confirmate de spital, din ultimele două zile, ajungem la 92.

În ceea ce privește numărul de cazuri, joi, la ora 13.00, GCS a comunicat că în județul Suceava erau înregistrate 1.910 cazuri, cu 147 mai multe față de raportarea precedentă.

Prefectura Suceava a informat că din spital au fost externate 480 de persoane și au fost declarate vindecate 86 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava a raportat la DSP 10 decese COVID în 14 și 15 aprilie, dar oficial Grupul de Comunicare Strategică a comunicat doar unul, pe 14 aprilie.
 Vizualizări articol: 3775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Spitalul Suceava a raportat la DSP 10 decese COVID în 14 și 15 aprilie, dar oficial Grupul de Comunicare Strategică a comunicat doar unul, pe 14 aprilie4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei