Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 apr 2020 - Anul XXV, nr. 89 (7394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Managerul Spitalului Rădăuți spune că este nevoit să cumpere medicamente pentru tratarea noului coronavirus la prețuri de 50 de ori mai mari

Joi, 16 Aprilie 2020 (15:14:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuți, a făcut un nou apel public către autoritățile statului pentru a-i fi livrate medicamente și echipamente de protecție în lupta împotriva COVID-19. Potrivit acestuia, adresele trimise către diverse instituții nu s-au materializat decât în foarte puține cazuri.

”Pentru că am primit doar 10 cutii de Plaquenil trebuie să tratăm bolnavii de COVID-19 cu alte medicamente care sunt și de până la 50 de ori mai scumpe. Dacă echipamente de protecție nu ne dați, dar din fericire ne descurcăm singuri, dați-ne medicamente. Suntem singurul spital funcțional în totalitate din județ și dacă nu vom fi ajutați riscăm să avem probleme mari”, a declarat Traian Andronachi.

În Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 53 de bolnavi confirmați cu noul coronavirus, iar cheltuielile pentru medicamente și echipamente de protecție au trecut de 1,8 milioane de lei.

Managerul acestei unități medicale a precizat că primele cereri pentru livrarea de echipamente de protecție și medicamente au fost încă de la finalul lunii februarie, iar între timp a mai înaintat alte zeci de solicitări. În acest sens, au fost trimise adrese către Direcția de Sănătate Publică Suceava, Ministerul Sănătății, Consiliul Județean Suceava, Prefectura Suceava, Direcția pentru Situații de Urgență și Ministerul Fondurilor Europene.

Ajutorul oferit de stat s-a materializat în 125 de măști, 30 de combinezoane, 10 cutii de Plaquenil și 45 de viziere.

”Chiar și așa, în ciuda faptului că autoritățile statului ne ignoră doleanțele, am reușit să rezistăm. Faptul că nu avem nici un medic infectat spune foarte multe despre modul în care ne-am organizat. Am avut sprijin din partea societății civile, și pe această cale vreau să le mulțumesc tuturor celor care au donat materiale de protecția sau au contribuit într-un fel pentru a putea ține spitalul pe linia de plutire”, a mai menționat Traian Andronachi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Managerul Spitalului Rădăuți spune că este nevoit să cumpere medicamente pentru tratarea noului coronavirus la prețuri de 50 de ori mai mari.
 Vizualizări articol: 1856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Managerul Spitalului Rădăuți spune că este nevoit să cumpere medicamente pentru tratarea noului coronavirus la prețuri de 50 de ori mai mari5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei