Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2020 - Anul XXV, nr. 76 (7381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ambulanța Suceava are 30% din personal în izolare

Miercuri, 1 Aprilie 2020 (16:57:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul Județean de Ambulanță Suceava face eforturi pentru a face față solicitărilor din aceste zile deși are 30% din personal la domiciliu, în izolare.

Contactat de Monitorul de Suceava, doctorul Adrian Săraru, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță, a precizat că deși se lucrează cu puțini oameni se răspunde la toate solicitările, asta și în condițiile în care în mod vizibil a scăzut numărul de apeluri. Sucevenii par să fi înțeles că în această perioadă nu este indicat de ajuns la spital decât în situații foarte urgente.

”Sunt mai mulți care apelează la medicii de familie înainte de a chema ambulanța, dar și destule cazuri când pacienții vin cu mașinile proprii la spital, înțelegând situația grea. Eu zic că ținem situația sub control, având în vedere condițiile de muncă și personalul mai redus”, a declarat Adrian Săraru.

El a precizat că dintre colegii aflați în izolare o parte ar trebui să revină la serviciu în câteva zile, până într-o săptămână.

Cu privire la măsurile de protecție, personalul este echipat complet, cu combinezon, ochelari, mască și vizetă.

”La aproximativ 90% dintre cazuri mergem echipați complet, pentru a ne proteja”, a mai explicat Adrian Săraru. El a explicat că nu se folosește echipament decât în cazurile în care este evident că nu poate fi vorba de coronavirus.

Din informațiile noastre, neconfirmate oficial, dar destul de credibile, sunt în jur de 10 angajați de la Ambulanța Suceava, adică șoferi-ambulanțieri și asistente, care au testați pozitiv la Covid. Restul celor izolați au primul test negativ.

Un alt amănunt este că trei ambulanțieri care îndeplineau vârsta de pensionare au depus dosarele și au reușit să iasă din sistem înainte ca aceste pensionări să nu mai fie permise.

 

Foarte probabil se vor face angajări în regim de urgență și la Ambulanță

Având în vedere criza de personal de la mai toate unitățile de ambulanță din țară, care exista și înainte de aceste probleme, dar care acum s-a acutizat, este de așteptat să se dea o prevedere prin care să se poată face angajări în regim de urgență, pe o perioadă de 6 luni.

Serviciul Județean de Ambulanță Suceava va anunța imediat pe site și în media când vor fi scoase posturi la concurs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulanța Suceava are 30% din personal în izolare.
 Vizualizări articol: 1629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambulanța Suceava are 30% din personal în izolare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei