Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2020 - Anul XXV, nr. 76 (7381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


De data asta țin cu nemții

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca să facem comparația extremă, să vedem ce s-a întâmplat cu fotbalul în Germania după al Doilea Război Mondial. Face bine la moral să conștientizăm că realitatea zilelor noastre nici nu se compară cu ceea ce au trăit unele generații care încă se află printre noi, ba chiar tot ele sunt cele mai vulnerabile în fața noului inamic. Am ales așadar cele mai rele repere. Pe de o parte, pandemia actuală nu se va apropia nici măcar pe departe de impactul pe care l-a avut WW2 pentru omenire. Pe de altă parte, după război, Germania, chiar țara care l-a declanșat, era o ruină, la pământ sau chiar în pământ. Nici alte țări, victimele ei, nu o duceau prea bine, dar pentru ele nu s-a pus în mișcare un plan Marshall. În plus, nici măcar nu mai era vorba de o singură Germanie. Așadar, fotbalul german și-a revenit cel mai greu după război, primele campioane oficiale venind la 3 ani de la capitulare în est și la 4 ani în vest. Prin comparație, Italia, Franța, Polonia au avut campioane încă din primul an de după război. La noi a mai durat încă un an, prima campioană postbelică fiind UTA (atunci ITA), în 1947. Mai are rost să punem în balanță un amărât de sezon ”înghețat”, cel mai drastic scenariu care se poate întâmpla în zilele noastre?!

Poate nu întâmplător, de data asta nemții sunt primii care scot capul în lume. Nu discutăm aici de Belarus, țara aia care e în Europa doar pe criterii geografice, ea având în frunte același tătuc de peste un sfert de veac. După o ședință online ținută de oficialii federației germane cu președinții cluburilor, s-a stabilit că Bundesliga se va urni la începutul lui mai, fie în primul weekend, fie în al doilea. Fără spectatori, cu echipe medicale specializate, cu jucători izolați în cantonamente și testați înainte de etape. E un plan de avarie, dar e un plan. Închipuiți-vă ce audiențe colosale vor avea televiziunile sportive! Eu, unul, jur că m-aș uita și la Augsburg-Hoffenheim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De data asta țin cu nemții.
 Vizualizări articol: 1484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
De data asta țin cu nemții4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei