Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2020 - Anul XXV, nr. 76 (7381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Județul Suceava mai are doar 78 de locuri de carantină instituționalizată

Miercuri, 1 Aprilie 2020 (14:22:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a informat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că în județul Suceava mai sunt disponibile doar 78 de locuri pentru carantina instituționalizată. În condițiile în care suceveni care locuiesc în străinătate vor alege să vină în țară cu ocazia sărbătorilor pascale, județul se va confrunta cu o serioasă problemă pentru carantinarea instituționalizată a acestora, așa cum este prevăzută de legislație.

Potrivit prefectului, la data de 1 aprilie a.c., în județul Suceava se aflau în carantină instituționalizată 589 de persoane; 78 de locuri mai erau disponibile.

În izolare voluntară la domiciliu erau 4.141 de persoane și au ieșit din izolare 2.445 de persoane.

 Echipele mixte formate din polițiști, polițiști locali, cadre MApN și jandarmi au efectuat verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și/ sau carantinare, privind locațiile de carantinare, precum și societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul stării de urgență. La aceste acțiuni au participat 285 de polițiști, 114 polițiști locali, 43 de militari MApN și 71 de jandarmi.

 Verificările au vizat 4.280 de persoane aflate în autoizolare/ carantină și 90 de unități economice. Au fost aplícate 85 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, cu o valoare total de 159.715 lei.

 Prefectul Alexandru Moldovan a precizat din nou  că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate, numărul de teste efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv se fac doar de la nivelul Grupului de Comunicare Strategică, care este singurul abilitat să confirme sau să infirme informațiile apărute în spațiul public referitoare la aceste aspecte.

„Rugăm sucevenii să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, prevederile Ordonanțelor Militare, precum și ale Hotărârii nr. 8/31.03.2020 a Comitetului Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției. Singura cale prin care putem stopa răspândirea COVID -19 este reducerea la minim a riscului de expunere. Stați acasă pentru voi, pentru familiile voastre, pentru noi toți!”, este mesajul prefectului pentru suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Județul Suceava mai are doar 78 de locuri de carantină instituționalizată.
 Vizualizări articol: 1731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Județul Suceava mai are doar 78 de locuri de carantină instituționalizată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei