Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mar 2020 - Anul XXV, nr. 62 (7367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Triaj avansat, în corturi amplasate în curte, la Spitalul de Urgență Suceava

Luni, 16 Martie 2020 (11:56:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Urgențele medicale vor fi triate de luni, 16 martie, începând cu ora 13.00, într-un cort instalat în parcarea din zona Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, luni, că va exista și un al doilea cort, pentru trierea pacienţilor care se adresează Ambulatoriului Integrat.

De luni este restricţionat și accesul aparţinătorilor pacienţilor care vin la UPU sau la Ambulatoriul Integrat.

Managerul Vasile Rîmbu a precizat că pacienţii care nu prezintă simptome ale afecţiunilor respiratorii şi nu au călătorit în zonele roşii sau galbene afectate de infecţiile cu COVID-19 sau nu au venit în contact direct cu persoane diagnosticate cu această boală vor fi direcţionaţi de personalul medical către UPU. Cei cu simptome ale infecţiilor respiratorii, inclusiv ale infecţiei cu COVID-19 vor fi direcţionaţi spre triajul secţiei de Boli Infecţioase. Aici, în funcţie de simptomatologie, sunt repartizaţi în funcție de formele de boală -uşoare, medii sau grave.

“Odată cu instalarea celor două corturi în scopul trierii bolnavilor după simptomatologie, este interzis şi accesul aparţinătorilor pacienţilor în UPU şi în Ambulatoriul spitalului”, a subliniat Rîmbu.

Potrivit managerului, în cazul în care se va decide de la nivel central continuarea desfăşurării activităţii ambulatoriilor spitalelor, pacienţii trec prin acest filtru în cel de-al doilea cort instalat.

“Dacă pacienţii respectivi nu prezintă simptomatologia infecţiei cu noul coronavirus în urma efectuării triajului, atunci sunt direcţionaţi spre ambulatoriu, iar dacă prezintă astfel de simptome sunt direcţionaţi spre triajul secţiei de Boli Infecţioase. Şi pentru aparţinătorii acestor pacienţi este restricţionat accesul în Ambulatoriu”, a precizat Rîmbu.

Pacienţii care se prezintă la UPU sunt preluaţi de personalul medical încă de la triaj, iar în urma investigaţiilor se va stabili dacă aceştia rămân internaţi sau li se va recomanda tratament la domiciliu. Managerul Spitalului de Urgență Suceava a subliniat că măsurile au fost dispuse pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID-19, în actualul context epidemiologic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Triaj avansat, în corturi amplasate în curte, la Spitalul de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 2286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Triaj avansat, în corturi amplasate în curte, la Spitalul de Urgență Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei